16 března, 2007

Trapní

Dnes v Lidových novinách:

Rozepisovat se obšírněji o detailech skandálů okolo šéfa lidovců Jiřího Čunka a vypočítávat důvody, proč by měl rezignovat na funkci vicepremiéra, už v podstatě ani nemá smysl.
· Nejde ani tak o to, zda šéf lidovců skutečně bral úplatky, ale spíš o to, že jeho vystupování působí trapně.
· Motivace Topolánka s Bursíkem, proč řešení kauzy vicepremiéra protikorupční vlády obviněného z korupce stále odkládat, je zřejmá.
· Ostatně nejlépe ji České televizi popsal sám premiér.
· „Udělat silácký krok a odvoláním Jiřího Čunka zbourat tuhle koalici, to by uměl zřejmě každý, ale ta zodpovědnost je trochu vyšší,“ řekl Topolánek prostomyslně.
· Lze tedy očekávat, že se na občany budou i nadále valit trapné podrobnosti případu lidoveckého předsedy a jeho koaliční partneři budou setrvale strkat hlavu do písku.
· Jak už bylo řečeno, Jiří Čunek je neskutečně trapný.
· Svým postojem mu ale v tomto směru více než zdatě sekundují premiér Mirek Topolánek a lídr zelených Martin Bursík.

Čunek je i „Topolova“ hanba
16. března 2007, Lidové noviny
Petr Kolář, redaktor LN


Fakt jsou všichni tři trapní. Ale uvědomte si laskavě, že bez podobných bychom tu raketovou základnu jen těžko stavěli. Co to dalo práce, než tahle koalice s odřenýma ušima prolezla parlamentem! A ti Američani jsou taky trapní. Kdyby aspoň týden počkali, ale oni hned za pár minut poté vítězoslavně oznámí, kde že ten radar u nás bude stát. A teď tuhle vládu chcete zkomplikovat nějakým trapným úplatkem místopředsedy? Vždyť jde o pakatel a je to přece v demokratickém zřízení normální. Snad nechcete, aby tady Američani ten radar postavili násilím, vždyť by byli svým hulvátstvím teprve trapní. Přece kolonizátoři vždycky museli a musejí hledat na dobývaném území takové ty typy, kteří vybaveni potřebnými prostředky, a s metropolí za zády, si doma mohou dovolit cokoliv. I být trapní.

Žádné komentáře: