01 března, 2007

Nešetřit na pravém místě

Dnes v Lidových novinách:

Šéf KSČM Vojtěch Filip se možná bude muset v dohledné době dostavit na policii, aby vysvětlil, jak myslel sá víkendová slova, že by se komunisté mohli postavit „do čela eventuálních revolučních procesů“.
· Detektivové z protiextremistického oddělení spadajícího pod Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jana Kubiceho totiž prověřují, zda Filip svým sobotním projevem na zasedání ústředního výboru KSČM neporušil zákon.
· Předseda KSČM své soudruhy kromě jiného vyzval k návratu k marxismu a Vladimiru Iljiči Leninovi, chválil reálný socialismus a odvolával se na možnou revoluci.
· „Je KSČM připravena ideově, teoreticky, ale zejména politicky a věcně vyvolat a postavit se do čela eventuálních revolučních procesů - ano, či ne?“ ptal se v předvečer 59. výročí komunistického puče Filipsvých spolustraníků
· „Materiály nyní zkoumají naši pracovníci zabývající se extremismem z hlediska možného podezření z naplnění trestného činu.
· Poté bude rozodnuto o následujícím postupu,“ potvrdila včera LN mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová.

Kubiceho útvar šetří Filipa
Lidové Noviny, PRAHA 1. března 2007
Petr Kolář


Vojtěch Filip není sám, kdo hovoří o revoluci. Jsou takoví i v Americe. Například nějaký Alan MacDonald: ("Vichy America", by Alan MacDonald , February 26, 2007, http://www.opednews.com/articles/opedne_alan_mac_070226__22vichy_america_22.htm ) Říká, že současné tzv. globální impérium není ve skutečnosti americké, nýbrž je to impérium korporací, které se jenom skrývá za americkou národní maskou a snaží se udržovat fasádu demokracie dvou stran. Korporačně finanční elita využívá vojenské síly Spojených států a ohrožuje celý svět. Americký lid stojí před výzvou nové historické bitvy, bude třeba Druhé americké revoluce k záchraně Ameriky i světa před tímto globálním impériem. Mnoho Američanů si dosud neuvědomuje, že jejich země se stala korporační diktaturou.
Když už Kubiceho útvar (který snad sám nedávno unikl šetření za tzv.Kubiceho zprávu) bude šetřit Filipa, je otázkou, zda by neměl začít šetřit i toho Američana, a ať rozhodně nikoho nešetří.

Žádné komentáře: