22 března, 2007

Horečka

Dnes v Lidových novinách:

WASHINGTON Zeměkoule začíná mít horečku, a proto potřebuje lékaře, prohlásil včera v americkém Kongresu bývalý demokratický viceprezident USA Albert Gore při slyšení věnovaném problematice globálního oteplování a podnebních změn.
· Svůj příspěvek k probíranému tématu zaslal kongresmanům na jejich žádost i prezident Václav Klaus, který se k naléhavosti těchto otázek staví skepticky.
· Diskutující se na Klause výslovně neodvolávali, ale písemná stanoviska českého prezidenta jsou Kongresu k dispozici.
· Klaus přirovnal ve svém dopisu boj proti globálnímu oteplení k podobné hrozbě svobodě jako byl komunismus.

Proti Goreovi použili Klause
22. března 2007, Lidové noviny
čtk


Obávám se, že horečku dostává i ČTK a mate čtenáře. V dnešním souhrnu Google News týkající se Goreova vystoupení v Kongresu jsem neobjevil v titulcích ani anotacích z 634 citovaných textů ani v jednom případě zmíněno jméno prezidenta Klause. Totéž platí i o detailní zprávě s řadou odkazů od redaktorů z Center for American Progress Action Fund z 21..března.

Vysvětlení jsem našel už den před tím v blogu Noela Shepparda z 20.března s příznačným titulem : „Media ignorují českého prezidenta: Enviromentalismus je novým komunismem.“ ( Media Ignore Czech President: Environmentalism is the New Communism ) Sheppard uvedl hlavní šokující prezidentovy myšlenky a velmi doporučil čtenářům, aby věnovali pár minut tomuto Klausovu prohlášení na jeho blogu, protože je nepravděpodobné, že by je našli jinde. Asi na jeho slova došlo, a když, tak z úcty k hlavě spřáteleného státu.

Žádné komentáře: