14 dubna, 2007

Nepřátelský čin

Dnes v Lidových novinách:

Komunistický poslanec Alexandr Černý se nemůže zúčastnit cesty skupiny zákonodárců na Marshallovy ostrovy, kde je radar americké protiraketové obrany.
· Vyslanectví USA v Praze mu nedalo vízum, protože nemělo dostatek času k jeho vyřízení. Podobně dopadl senátor KDU-ČSL
· Místopředseda sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) si kvůli postupu ambasády USA stěžoval americkému velvyslanci.
· Podle předsedy komunistické strany Spojené státy porušily svůj slib, že budou parlament plně informovat o plánech na umístění základny
· Tiskové oddělení amerického velvyslanectví v Praze popřelo, že by Černý nedostal vízum kvůli tomu, že je členem komunistické strany.
· Poslanci a senátoři českého parlamentu odjíždí do Tichomoří tuto sobotu.
· Účast komunisty v parlamentní delegaci schválil ve čtvrtek organizační výbor sněmovny.
· Cílem parlamentní delegace je podrobně se seznámit s fungováním zdejšího radaru. Pokud se Česko a Spojené státy dohodnou, může být podobné zařízení i v ČR.

Komunistický poslanec nedostal vízum do USA
Lidové noviny, 13. dubna 2007
Lidovky.cz, ČTK


Selekce americkou stranou členů české poslanecké delegace, navíc pozvané vládou USA, zcela znehodnocuje postoje a stanoviska se kterými se delegace vrátí. Je to další důkaz nevěrohodnosti nepřátelského záměru USA umístit v Česku své vojenské zařízení se souhlasem servilní vlády ČR. Vcelku to odpovídá dosavadní zkušeností, podle níž si Spojené státy osobují právo diktovat osud a manipulovat postoje jiných národů k podpoře zájmů USA.

Žádné komentáře: