27 listopadu, 2006

Soukromá osoba

Dnes v Lidových novinách:

Šéf ČSSD Jiří Paroubek začal před časem vystupovat smířlivěji a naznačoval ústupky vůči ODS. Mirek Topolánek zase krátce před nedávným kongresem strany šokoval nejen své spolupracovníky, když s Paroubkem jednal a tvrdil, že bez ČSSD vládu nesestaví.
· Jenže uprostřed jednání se ukazuje, že úsměvy a odhodlané věty do kamer nemusí znamenat vůbec nic.
· Jakmile totiž představitelé obou stran hovoří v soukromí - anebo si alespoň myslí, že jde o soukromý hovor - lze se od nich dozvědět úplně jiné věci.
· Tajný záznam usvědčuje Dalíka
CO ZACHYTIL SKRYTÝ MIKROFON
· „Budeme si s nimi teď jen jakoby hrát, a pak je pošleme do pr. Protože ty jejich požadavky jsou neakceptovatelné,“ tvrdil Dalík o vyjednávání s ČSSD.
· O Pohankovi: Vypadá to s ním dobře. Myslím si, že na něho (ČSSD - pozn. red.) nastoupili a něco mu naslibovali. Každopádně je to tak, že podpoří naši vládu.
· To je domluvený. A nebude sám.
· On byl takovej lakmusovej papírek a ti ostatní se projeví po něm.
· Po zveřejnění videozáznamu Paroubek uvedl, že pokud se za Dalíkova slova ODS neomluví, veškerá jednání zastaví.

Nahrávky usvědčily ODS i ČSSD
Lidové Noviny, 27. listopadu 2006
cz, ČTK


Ten Dalík to sice zase domrvil, ale nikdo na něj nemůže , je to soukromá osoba.
Kdybyste potřebovali zařídit nějakou kulišárnu, najměte si na to taky soukromou osobu, ale možná dejte pozor, aby vás při jeho nezdaněném oměňování za neocenitelné služby bez výplatní listiny nenatočila skrytá kamera. Ale i kdyby se tomu soukromníkovi Dalíkovi úspěšně podařilo přetáhnout nějakého socdemokrata, tak by to ODS stejně nebylo nic platné. Pevný, čestný, nekompromisní, zásadový, masarykovský hled našeho pana prezidenta, přehlížejicího z okna hradu hrdě českou krajinu, je zárukou, že by nikdy nebyl schopen jmenovat ani Topolánkovu vládu, opírající se - kromě touhy vládnout a reformovat sociálno - jen o nějakého přeběhlíka. Nedávno to prezident s odporem vyloučil…

Žádné komentáře: