08 listopadu, 2006

Dnes brambory s gulama Live

Po mé včerejší poznámce zde
NEJSEM ŽÁDNÝ POLITOLOG...
dnes v Lidových novinách:

Václav Klaus se rozzlobil. Na Jiřího Paroubka a ČSSD, na Mirka Topolánka a ODS.
· Zloba na nejsilnější hráče ho zasáhla tolik, že ve své roli fatálně selhal.
· Opětovným jmenováním Topolánka předsedou vlády zvolil nejméně logické řešení z možných.
· Proč prezidenta naštval Paroubek a ČSSD, je zřejmé.Ostatně Klaus ve svém pondělním projevu hovořil o tom, že „.vyloučili jakoukoli možnost dohody a zmařili i tento poslední pokus“.
· Čekal ale prezident cokoli jiného, když Paroubek už pět měsíců opakuje, že chce svou šanci.
· U Topolánkovy ODS se prezidentovo naštvání datuje zřejmě od předminulého týdne, kdy prostřednictvím svého tajemníka Jakla prezident testoval, jak by ODS reagovala na to, kdyby pověřil někoho jiného z ODS než jejího šéfa.
· Reakce občanských demokratů byla jasná: pane prezidente, na to zapomeňte!
· Prezident, dobře si vědom toho, že Topolánek nemá ani ve druhém pokusu při postoji ČSSD šanci, tak ODS jeho jmenováním udělal truc ve stylu: máte, co jste chtěli, chytráci.
· Marast tím jen prodloužil.

Prezident selhal
8. listopadu 2006, Lidové noviny
Petr Kolář


Vedení ODS opět jako jeden muž a jedna žena povzbudili svého předsedu, aby to pověření od prezidenta vzal. ODS se teď přece úsilí o vytvoření vlády nemůže vzdát, i když v daném okamžiku je to od Klause vskutku danajský dar. Topolánek se zdráhá, tuší čertovinu. Neboj se, seš tu jedinej chlap z gulama, tobě nová blamáž tak neuškodí jako komukoliv z nás, dosud téměř totálně nezesměšněným. Topolánek se tedy sbírá a peláší na hrad kde právě teď pověření od prezidenta culícího se pod vousy přebírá. Jistě nám za chvíli staronový premiér tou horkou bramborou zažongluje v přímém přenosu na tiskové konferenci…

Žádné komentáře: