22 listopadu, 2006

Pasti, pastičky

Dnes v Lidových novinách:

WASHINGTON/PRAHA Jednou z hlavních příčin kolapsu amerických tajných služeb před 11. zářím 2001 byla neschopnost infiltrovat teroristickou síť Al Kajda.
· Stejný problém ochromil tajné služby i při analýze jaderné hrozby ze strany Saddáma Husajna.
· Přitom ale není pravda, že by Západ neměl uvnitř Al Kajdy své agenty.
· Podle jednoho z nich, muže, který byl na výplatní listině francouzských a britských tajných služeb, pouze nikdo nebral vážně jejich hlášení.
· Tento agent pod pseudonymem Umar Nasírí vydal na začátku tohoto týdne knihu, v níž popisuje, jak se k teroristům dostal, i to, jak se postupem času vlastně ztotožnil s jejich myšlenkami.
· V knize nazvané Uvnitř globálního džihádu (Inside the Global Jihad) špion také přichází s tvrzením, že Al Kajda vlákala americkou administrativu do války v Iráku.

Al Kajda nalákala USA do irácké pasti, tvrdí agent
22. listopadu 2006, Lidové noviny
TOMÁŠ JENÍK


Přiznám se, že jsem američany vážně podezříval jako mnozí jiní, že do Iráku šli za ropou. Až díky jistému Umar Nasíríovi skrze Tomáše Jelínka a Lidové noviny se mně otevřely oči. Vlákala je tam do pastičky Al Kajda na hromadně zbraňovou vějičku. Divím se, že američané tak bláhově skočili Kajdě na špek. Ale poučili se, do Severní Koreje už nevpadli, protože ta taky žádné hromadné zbraně nemá. Měla jen jednu, ale ta jim onehdy vybouchla. Ostatně nemají ani tu ropu.

Žádné komentáře: