03 července, 2007

Kdo jsou (ne)přátelé lidu?

Dnes v Lidových novinách:

SUMMIT BUSH–PUTIN: „Česko potřebuje být součástí systému,“ řekl prezident USA
· KENNEBUNKPORT/PRAHA Jednotlivé části amerického protiraketového systému by měly být umístěny ve střední Evropě.
· A to navzdory tomu, že se to Rusku nebude líbit.
· Takové je poselství amerického prezidenta George W. Bushe po včerejší neformální schůzce s vůdcem Kremlu Vladimirem Putinem.
· „Myslím si, že Česká republika a Polsko potřebují být integrální součástí systému,“ prohlásil Bush na společné tiskové konferenci se svým ruským protějškem.

Bush trvá na radaru
3. července 2007, Lidové noviny
TOMÁŠ JENÍK


Titulek na přední straně dnešních tištěných LN zní trochu jinak: Trvám na radaru, řekl Bush Putinovi. Následuje text pod fotografií obou prezidentů v košilích na břehu moře: Nedohodli se. Prezident USA George Bush trvá na umístění protiraketové obrany v Česku a Polsku. "Tyto země musejí být součástí systému," prohlásil Bush po jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, kterého pozval do svého soukromého sídla.

Jasná zpráva: Prezident Bush trvá na radaru v Česku, obě země musejí ...

Možná se vynoří nepřípadné otázky co na to suverenní česká vláda a koaliční předsedové Topolánek, Čunek a Bursík? Ptal se vás někdo doopravdy na názor? Nebo jste to stačili odkývnout ještě než vůbec případný dotaz zazněl? Poslali jste zvací dopis? Tlumočili jste souhlasné neochvějné přání většiny obyvatelstva?

Neměli bychom naší vládě křivdit předčasně. Možná to zase udělali nějací Pragováci.

Žádné komentáře: