14 června, 2007

ODS chce dovršit sametovou revoluci, and more

Dnes v Lidových novinách:

Debata o umístění radaru amerického protiraketového systému na našem území probíhá v Česku již přes půl roku.
· Hlavním argumentem zastánců protiraketové obrany byla od počátku hrozba útoku z „darebáckých států“, zejména Íránu.
· Vládní představitelé v čele s premiérem Topolánkem se předhánějí ve státnických projevech, opakovaně varují před „nízkou ochotou Evropy“ bránit se novým hrozbám.
· Pokud to není jen projev bezradnosti ODS z toho, že česká veřejnost je v projevech nesouhlasu s radarem stále důraznější a aktivnější, může tady být i další důvod.
· Totiž ten, že debata o radaru má překrýt debatu jinou, debatu o budoucnosti Evropy.
· Americký radar je podle ODS tím nejlepším prostředkem obrany národních zájmů ČR v Evropě.
· Premiér Topolánek svého času mluvil o potřebě geopoliticky ukotvit střední Evropu jako „mrtvé území mezi Německem a Ruskem“.
· A to nejlépe tak, že tento prostor bezpečnostně co nejvíce napojíme na USA.
· Jak? Přece vybudováním radaru.

Proč chce ODS radar
14.června 2007, Lidové noviny
Jan Hamáček, předseda zahraničního výboru PS za ČSSD


Kdyby Lenin psal „Kdo jsou přátelé lidu“ dnes, s odkazem na Česko, určitě by si neodpověděl, že ODS, protože ODS chce něco úplně jiného, než chce lid. Při tom ODS neváhá tvrdit, že vybudováním radaru bude dovršena sametová revoluce, jak vyplývá z citace M.Topolánka v Chicago Tribune z 4.6.
Zárukou dovršení sametové revoluce skrze brdský radar jsou neoconi, tč. v USA u moci, kteří tímto rádi rozpoltí a oslabí svého konkurenta Evropu. Umístěním první US nukleární kapacity na Evropské půdě v její dlouhé historii, bude zároveň s dovršením sametové revoluce v Česku a rozpolcením Evropy dovršeno i obklíčení Ruska. Sice hlavním důvodem pro radar je darebácký Írán, ale než tomu se podaří nějakou trochu slušnou raketu odlepit ze země, měl by být uskutečněn zdrcující nukleární útok na Rusko.
Darebácké Rusko si troufá takovému útoku předejít a prvním cílem bude radar v Česku. Rusové však mají rádi nejen Karlovy vary, ale i máťušku Prágu, a tak budou velmi přesně na Brdy mířit (tamtéž). Obyvatelé Brd se nemusí obávat, že radar bude něco vyzařovat nebo smrdět, jen způsobí, že brďané jednou budou v čítánkách a na místním pomníku označeni jako hrdinové padlí v boji v čele s ODS za dovršení sametové revoluce po celém mrtvém území mezi Německem a Ruskem.
ODS při dovršování správně sází na US neocony, protože prezident Bush si minulý měsíc nadekretoval diktátorské pravomoci pro stav nebezpečí, který bude sám vyhlašovat. A tak lze očekávat, že před uplynutím své řádné prezidentské lhůty vyhlásí stav nebezpečí a bude moci už coby diktátor dohlížet jak na zdárné prohlubování sametové revoluce v Česku, tak především na konečné dovršení demokracie v rámci celého amerického globálního impéria.

Žádné komentáře: