21 června, 2007

Nepohořel jen Paroubek

Dnes v Lidových novinách:

PRAHA Vláda Mirka Topolánka včera ustála hlasování o nedůvěře.
· Podpořili ji všichni koaliční poslanci i přeběhlíci Miloš Melčák a Michal Pohanka.
· Hlasování předcházela rozprava, ve které vystoupil Jiří Paroubek.
· Prohlásil, že vláda selhává v mnoha ohledech.
· Kritizoval zahraniční politiku i Jiřího Čunka, který zůstává navzdory korupční aféře ve vládě.
· Premiér Mirek Topolánek na kritiku ve sněmovně nereagoval. „Bylo dopředu evidentní, jak to dopadne, a právě proto je to pro mě jenom ztráta času,“ řekl.

Vláda přežila, Paroubek pohořel
21. června 2007, Lidové noviny
Val
http://www.lidovky.cz/vlada-prezila-paroubek-pohorel-dmo-/ln_noviny.asp?c=A070621_000002_ln_noviny_sko&klic=219970&mes=070621_0

Tím, že tato vláda přežila, nepohořel jen Paroubek. Obávám se, že pohořela politická kultura a demokracie, i když okleštěná na formální pravidla spolehlivě umožňující těm s finančně mocnějším zázemím arogantně a s pohrdáním válcovat ty slabší.
Myslím, že na přeživší vládě není nejostudnější korupční kauza Čunek, ale kolaborace této vlády se současnou neokonzervativní vládou Spojených států, připravující vojenskou okupaci části území ČR přes odpor většiny občanů Česka. Čunek je podezřelý "jen" z korupce, současná US vláda je podezřelá z válečných zločinů a porušování lidských práv v aktualizované verzi tažení velmoci za vybudování světového impéria.
O politické úrovni tohoto souručenství svědčí i to, že ani zmíněná vláda neokonzervativců nepohrdne formálním souhlasem klientské vlády satelitního státečku zdiskreditované korupční kauzou.
Až budou potřeby impéria uspokojeny, pravděpodobně bude hra na tzv. demokratickou politickou kulturu opět doporučena.

Žádné komentáře: