11 dubna, 2006

Úvaha o přijatelnosti agrese

Dnes ve Zvědavci:

Bush chystá jaderný útok na Írán
· Sice pár generálů v Pentagonu tím není nadšeno, ale jinak v podstatě o nic zvláštního nejde a není to něco, co by nám vyneslo spaní.
· O tom, že v USA uvažují o další agresi, a že hodlají použít atom, se hovoří už nějakou dobu, ale pouze na serverech, které nepatří k hlavnímu proudu.
· Noviny MF se zmiňují o tom, že USA uvažuje o nasazení bomby B61-11.
· Je to jaderná zbraň eufemisticky označovaná jako taktická malá atomovka navržena na ničení podzemních bunkrů.
· Problém je v tom, že to žádná „malá bomba“ není.
· Podle síly nálože může být až 23krát silnější než ta, která byla shozena v roce 1945 na Hirošimu.
· Účelem je jedno. Totiž prodat příští agresi vůči suverénnímu a svrchovanému státu veřejnosti tak, aby to přijala.
· Pokud vím, nebyl zaznamenán sebemenší protest veřejnosti.
· Žádný politik ani mezinárodní orgán (teď mluvím o OSN) nevaroval USA, že takový čin by měl pro ně dalekosáhlé důsledky.

Heslo neocons: Učinit jadernou agresi vůči Íránu přijatelnou
Vladimír Stwora
10.4.2006
http://www.zvedavec.org/clanky_1562.htm?PHPSESSID=420462617df953d4486e82f5bcf55780


Jestli ta malá atomovka je 23 krát větší než ta velká z Hirošimy, tak to připomíná tu zeměkouli ze Švejka, uvnitř které se nachází ještě jedna malá, která je daleko větší než ta velká vrchní. Kdyby zmíněný atomový minimacek dopadl na objekt v Íránu, nacházející se v hustě obydlené oblasti, mohl by jednou ranou zlikvidovat osídlení na ploše větší než Hirošima, Nagasaki a mnohem víc dohromady. Pokud by se při tom vypařilo až řekněme 2,3 miliony lidí (Hirošima 100tisíc), převážně dětí žen a starců, bylo by to politování hodné, leč přijatelné. Horší by bylo, pokud se inkriminovaný íránský cíl nachází poblíž významných ropných ložisek která by mohla být útokem poškozena či znehodnocena. V tom případě bych doporučoval šetrnější řešení, protože cena ropy na světovývh trzích by mohla stoupnout až o 30 haléřů. To už by americká i světová veřejnost spolknout nemohla.

Žádné komentáře: