22 dubna, 2006

Bitva o maximální hodnotu

Dnes v Neviditelném psovi:

Premiér Tony Blair mluvil o zahraniční politice Velké Británie v Londýně 21. března 2006. Rezolutně bránil akci Spojených států a Británie v Iráku a vyzýval své kritiky, aby pochopili nutnost větší celosvětové intervenční aktivity proti terorismu.
· Blair řekl, že dnešní celosvětový boj proti teroristům není "bojem mezi civilizacemi. Je to bitva o civilizaci.
· "Dnes je módou, a nic není v politice lacinějšího pro nastupující politiky, než útočit na Spojené státy," řekl Blair, kritizující populismus.
· "Ale tito politici si neuvědomují, že svou neschopností vytvářet společnou (západní) globální politiku, založenou na společných hodnotách, riskují vznik chaosu, který ohrožuje stabilitu Západu - ekonomickou a politickou - tím, že nechávají politickému a náboženskému extremismu, regionálním konfliktům a porušování lidských práv volnou ruku.
· Blair řekl, že násilnosti teroristů mají hluboce zakořeněné ideologické kořeny.
· "Oponování takovému nebezpečí vyžaduje spolupráci mezi národy
· Je to bitva o hodnoty a pokrok a tu musíme vyhrát.

Tony Blair - boj o civilizaci
Neviditelný pes 22.dubna 2006
Jiří Breber


Co jsou to ty hodnoty které tak ctí západní svět? Nepochybně v prvé řadě maximální zisk, kterážto hodnota je nad demokracii, svobodu, lidská práva. Demokracie či svoboda nebo diktatura jsou k ničemu, pokud tvorbě maximálního zisku nenapomáhají. Jednou z nejvyšších hodnot západní civilizace přinašejících maximální zisk je válka, neboli státní terorismus. Britanii vždy příslušely nejvyšší příčky mistrovství světa v terorizování jiných kolonizátorským a imperiálním násilím. Její "bitva o civilizaci" je bitva o výnosy ze státního teroru, které ji přinesly moc a bohatství. Volně podle Blaira: politici neschopní podporovat společnou (západní) globální politiku státního teroru ohrožují ekonomickou a politickou stabilitu západní civilizace. Vždyť v nezápadních civilizacích, pokud se jim civilizace dá říkat, existuje mimo jiné spousta ropy, a bitvu o zisk z této hodnoty a o pokrok musí Západ vyhrát.

Žádné komentáře: