02 prosince, 2005

Wrestling v bahně

Dnes v novinách:

Vážený pane Topolánku, jsem ráda, že jste se na svém posledním zasedání dohodli, že budete usměvaví, milí a nebudete svým odpůrcům sprostě nadávat ani v angličtině.
· Někdy mně totiž váš styl vyjadřování připomínal wrestling.
· Oba zápasníci jsou zbědovaní, zranění, pošpinění, oba jsou ubozí. Diváci, sami dosti problematická kategorie lidí, mají uspokojení z toho, jak si ti dva dali „do huby". Omlácený člověk není ale vítěz a neimponuje!
· A kdo z toho profituje? V případě vašeho zápasu je to KSČM. Neúčastní se, není tedy v současnosti kompromitována
· Vás, Vaši stranu i ČSSD ale lidi pečlivě sledují a vy jim dáváte, osočováním těch druhých, silné argumenty vlastně sami proti sobě
· Demokracie je diskuse, přesvědčování argumenty, střet idejí. Vadí mně, že tímto wrestlingovým stylem znehodnocujete demokracii jako systém

Svým stylem jste z demokracie udělali wrestling
2. prosince 2005, Lidové noviny
JIŘINA ŠIKLOVÁ
http://lidovky.zpravy.cz/ln_noviny.asp?r=ln_noviny&c=A20051202_000052_ln_noviny_sko&klic=210539&mes=20051202


Nebylo zjištěno, že by wrestling v bahně jakkoliv ono bahno poškozoval. Není tomu tak ani při politických zápasech v bahně demokracie. I kdyby tomu tak bylo, jako že není, svůj účel by to splnilo. Voličské obecenstvo, soustředěné kolem demokratické politické arény, fascinované chvaty špinavých znepřátelených borců, nevnímá co se reálně děje za jeho zády a nad jeho hlavami v bahně globálního byznysu.

Žádné komentáře: