16 září, 2009

Obamovy perličky

Dnes v Lidových novinách:

LONDÝN „Barack Obama vedl doma kampaň pod heslem ,Ano, můžeme', ale na mezinárodní scéně bude muset v čím dál větší míře říkat ,Ne, nemůžeme'," konstatuje zpráva, kterou včera zveřejnil londýnský Mezinárodní institut pro strategická studia (IISS).
  • Jinými slovy tvrdí, že moc USA ve světě slábne a že pokud dnes Američané chtějí na mezinárodní scéně něco prosadit, pak jedině s pomocí zahraničních spojenců.
http://www.lidovky.cz/studie-vliv-usa-ve-svete-slabne-potrebuji-spojence-f85-/ln_noviny.asp?c=A090916_000029_ln_noviny_sko&klic=233316&mes=090916_0
Lidové noviny, 16. září 2009
čtk

Když Obama v kampani sliboval "Ano, my můžeme", možná tomu ještě věřil. Má ale v zásobě i jiné perličky.

V nedávném interview v CNN byl dotázán co říká na pokles podpory a růst netrpělivosti s jeho válkami u Američanů. Odpověděl komentátorovi, že by se měl poučit z historie. Z jaké historie si však vzal ponaučení sám Obama? Zřejmě ne z té, která učí, že žádné impérium ještě v Afghánistánu neuspělo. Viz:
http://www.informationclearinghouse.info/article23506.htm

O válce v Afghánistánu řekl: "Nesmíme nikdy zapomenout, že toto není válka naší volby, je to válka z nutnosti." A o zdravotnické reformě: "Nepodepíši žádný plán, který by přidal jediný desetník k americkému deficitu." Při tom neváhá zvýšit deficit o biliony dolarů na financování válek. "Je to válka v Afghánistánu, ne zdravotní péče, o které prezident Obama je přesvědčen, že je "nutností", konstatuje P.C.Roberts v
http://www.vdare.com/asp/printPage.asp?url=http://vdare.com/roberts/090913_healthcare.htm

Žádné komentáře: