04 září, 2009

Bezpilotní teroristé

Dnes v Lidových novinách:

KÁBUL - Až 90 mrtvých si vyžádal dnešní výbuch dvou nákladních cisteren v severoafghánské provincii Kunduz, které se staly terčem náletu sil NATO.
  • Zdroje aliance uvádějí, že ranní nálet směřoval proti ozbrojencům hnutí Taliban, kteří cisterny ze zásobovacího konvoje unesli.
  • Podle místních obyvatel citovaných tiskovými agenturami je ale mezi mrtvými až polovina civilistů, kteří si přišli z cisteren načerpat palivo.
http://www.lidovky.cz/mezi-obetmi-utoku-nato-v-afghanistanu-jsou-zrejme-civiliste-pr2-/ln_zahranici.asp?c=A090904_073000_ln_zahranici_ter
Lidové noviny, 4. září 2009
ČTK
http://www.lidovky.cz/mezi-obetmi-utoku-nato-v-afghanistanu-jsou-zrejme-civiliste-pr2-/ln_zahranici.asp?c=A090904_073000_ln_zahranici_ter

Afghánci nikdy nezaútočili na Spojené státy, přesto Američané zabíjejí Afghánce už osm let. Stejně tak Korejci, Vietnamci, Laosané, Kambodžané, Dominikámci, Panamci, Grenďané nikdy USA nenapadli. Ani Pákistánci, ani Somálci to neudělali. Nějací Saudští Arabové, dva z arabských emirátů, jeden Egypťan a Libanonec... se podíleli na 11.září, ale tyto země se nemusí obávat amerického útoku, protože jejich vlády přijímají americkou hegemonii. Žádná latinskoamerická či africká země také nikdy USA nenapadla, s vyjímkou nějakých Portoričanů, kteří stříleli na US Kongres. To neuchránilo přes třicet zemí od skrytých či zjevných útoků CIA během druhé světové války.
Seznam populací, které napadlo nacistické Německo je kratší, než seznam populací trpícíh pod Spojenými státy po druhé světové válce, vezmeme-li v úvahu tajné útoky CIA a financování občanských válek. Také seznam US okupačních válek je mnohem delší.
Američané se učili od Britů, kteří ve své dlouhé imperiální historii přepadli a okupovali víc nevinných populací než Američané a Němci dohromady. Britové učili Američany a Němce zacházet s místními obyvateli, kladoucími odpor útokům a okupaci, jako s teroristy, ne jako s vlastenci bránícími svoji zemi.
Afghánci nikdy nepřepadli Ameriku, Británii, EU, Austrálii, ani nikoho jiného, přesto vojáci ze všech těchto zemí pokračují v zabíjení Afghánců v jejich vlastní zemi. Více čti v
http://www.opednews.com/articles/No-Afghani-Ever-Attacked-t-by-Jay-Janson-090828-52.html
Dnes už je to zabíjení mechanizováno bezpilotními roboty. Není divu, že Obama nechce nechat soudit Bushe a jeho kumpány za válečné zločiny. Možná doufá, že mu to bude jednou polehčující okolností.

Žádné komentáře: