21 července, 2009

Zachvátí-li tě, zahyneš

Dnes v Lidových novinách:

PRAHA Důvěra voličů k předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi výrazně klesá.
  • V současnosti mu věří nejméně lidí od roku 2006.
  • Ukázal to čerstvý průzkum společnosti CVVM, která důvěru k politikům pravidelně sleduje.
  • Paroubek se těší oblibě 28 procent lidí.
  • To je sice o jeden procentní bod více, než čím se může pochlubit jeho úhlavní politický sok Mirek Topolánek (ODS), trend je ale pro lídra levice nepříznivý.
  • Od února si pohoršil o šest procentních bodů.
Paroubek na dně popularity
Lidové noviny, 21. července 2009
(ač)
http://www.lidovky.cz/paroubek-na-dne-popularity-ddp-/ln_noviny.asp?c=A090721_000003_ln_noviny_sko&klic=232568&mes=090721_0

"Paroubek na dně popularity?" Tak tenhle titulek mně úplně stačí, abych začal Paroubka nenávidět. Přece bych nevolil stranu, jejíž předseda je na dně. Ovšem, kdyby ten titulek o témže průzkumu zněl třeba: "Paroubek se drží skvěle, v popularitě stále před Topolánkem," tak to bych ČSSD pochopitelně volil, když mají tak šikovného předsedu.
Jsem zřejmě jedním z těch voličů mdlého vnímání, kteří plápolají ve volebním větru podle titulků v Lidových novinách.
Lidové noviny a média vůbec možná na tyhle věci chovají štáby odborníků z oboru "psychologických operací". Jak se lze dočíst ve Wikipedii , v americké armádě na to mají speciální útvar zvaný "USACAPOC" (United States Army Civil Affairs and Psychological Operations Command) sestávající z cca 10.000 zkušených vojáků. Jeho složka pro psychologické operace pomáhá americkým velitelům měnit chování místního obyvatelstva. Jejich úkolem je ovlivňovat obyvatele "hostitelské země" tak, aby to velitelům pomáhalo k dosažení jejich záměrů a cílů. Sahá to od podpory místních vlád, neútočení na vojenské síly, ohašování zločinů po účast ve volbách. Patří sem i šíření informací mezi civilisty. Asi něco jako naše: "Paroubek na dně popularity". CAPOC například rozšířil v Iráku leták tohoto znění: "Toto je budoucnost Al-Zarqawiho", a zobrazuje teroristu AlKajdy Al-Zarqawiho polapeného do pasti na krysy. Ruka držící past je pokryta americkou vlajkou. Vice v ( http://en.wikipedia.org/wiki/USACAPOC )
Kam se hrabou Lidovky s Paroubkovým dnem.
Mimochodem, trochu to připomíná plakát šířený v Protektorátě, když se Rudá armáda nezadržitelně blížila. Byl na něm bolševický pařát z něhož kapala krev, a nápis varoval: " Zachvátí-li tě, zahyneš

Žádné komentáře: