27 října, 2006

Madona světlým příkladem

Dnes v Lidových novinách:

Královna popu Madonna poprvé od své africké cesty promluvila o adopci malawiského chlapečka. Ve středu večer byla prostřednictvím telemostu hostem talk-show slavné americké moderátorky Oprah Winfreyové.
· Po vlně kritiky, obvinění z obcházení malawiských zákonů a výkřiků o aroganci Západu se zpěvačka rozhodla hájit své jednání.
· Zdůraznila, že k adopci měla jednoznačný souhlas chlapcova otce.
· Zároveň vyjádřila obavy, že případ by v budoucnosti mohl negativně ovlivnit podobné adopce dětí.
· Obvinila totiž média, že okolo adopce vytvářejí zbytečný rozruch. „Chápu, že drby a negativní příběhy prodávají noviny. Hodně mě to ale zklamalo, protože to vše může odradit další lidi, aby udělali totéž.“
· Popsala také Davidovu situaci a svůj dojem z Malawi.
· Řekla, že celé Malawi je v katastrofálním stavu.
· Podle ní by si každý, kdo viděl to, co ona, přál vzít jedno z těch dětí domů a dát mu lepší život.
· „Žádám všechny ty lidi, ať se jedou do Afriky podívat. Na ty osmileté děti, které se starají o celé rodiny, matky umírající na AIDS ... a všude otevřené stoky. Ať se jedou podívat na to, co jsem viděla já.“
· Podle diváků, kteří seděli v publiku ve studiu, zněla Madonnina slova velmi upřímně.


„Překazíte další adopce!“

Lidové Noviny, 27. října 2006
kat


Madona asi má skutečně dobré srdce a ušlechtilou představu jak pomoci bědným tohoto světa. Adoptuje černouška a vyzývá k následování i ostatní ušlechtilé.
V dnešní době, kdy civilizovaný demokratický svět už neděsí hrozba komunistického socialismu, Madona vlastně ukazuje i cestu, jak se zbavit překonaného sociálního státu, který tolik užírá ze zisků a nervů slušných lidí. Řešení je nasnadě. Nejlépe každoročně vybrat jednoho přestárlého (toho nejhezčího) a dát mu důchod. Vylosovat jednoho mediálně atraktivního nezaměstnaného a poskytnout mu podporu, případně dokonce práci. Jedné zoufalé matce umírající pomalu na AIDS poskytnout lékařskou péči, apod. Ty ostatní ponechat jejich osudu v blízkosti otevřených stok jako v té Malawi.
Tito vyvolení by mohli být představeni na mohutném megašou s Madonou, přenášeném do celého světa, které by organizátorům a sponzorům i účinkujícím přineslo netušené zisky, použitelné třeba zase i na adopci nějakého ubohého dítěte z černé Afriky.

Žádné komentáře: