25 června, 2008

Odbory bez kouska studu

Dnes v Lidových novinách:

Z područí KSČ se odbory plynule přesunuly do služeb sociální demokracie a komunistů
  • Šéf největší české odborové organizace sedí v Senátu už dvanáct let a za pár měsíců si bude chtít mandát prodloužit o dalších šest let.
  • Milan Štěch, předseda Českomoravské komory odborových svazů, se totiž považuje v první řadě za politika, teprve pak za odboráře.
  • Jak včera ve svém článku pro LN upozornil Václav Klaus, Štěchova volební kampaň je pro tuto zemi velice nebezpečná.
  • Odboráři se totiž nechali zmanipulovat k obecnému protestu proti reformám...
Nejdražší volební kampaň
Lidové noviny, 25. června 2008
Jaroslav Plesl zástupce šéfredaktora LN

Ten kapitalismus je pěknej prevít. Chudobu vyřešit nemůže, protože ji sám jako vedlejší odpad neustále produkuje. Nemůže být ani demokratický, protože přání těch nahoře má vždy prioritu nad hlasy pracujících. A ti se rozčilují a stávkují. Je jim to houby platné, protože kapitalismus si může koupit politiky k tvorbě zákonů pro bohatnutí bohatých a ne ve prospěch kdekoho. Může si pořídit i média k vymývání mozků tam dole. V America vlastní téměř všechna média 5 korporací, a ty rozhodují, co lidé mají či nemají vědět. Lidové noviny si nejspíš taky pořídila nějaká korporace na vymývání. Píší, že včerejší stávka přinesla jen velké rozpaky (stávkovalo jich jenom milion). A ukazuje v papírovém vydání fotku pivního pupkáče (holé břicho až do rozkroku), jako prototypu stavkujícícho za práva pracujících. (Svého času z komunistických prvních májů na Letné si vybíraly zase jako varování záběr na bezzubého důchodce.) Všichni to vidí co je to za nechutnou společnost tihle stávkující a jinak nepřizpůsobiví. A tohohle se odbory neštítí zastávat.

Žádné komentáře: