09 prosince, 2007

Jen americká korporační média?

MF DNES dnes:

Za puč proti americkému prezidentovi Bushovi označil John Bolton informace amerických zpravodajských služeb o ukončení íránského jaderného programu.
· Někdejší americký velvyslanec v OSN to řekl v rozhovoru pro magazín Der Spiegel.
· "Je to zastírací politika zpravodajských služeb," uvedl John Bolton pro německý týdeník.
· Bolton v americké zahraniční politice zastával vždy tvrdou linii, především vůči Iráku a Íránu.
· Zprávu šestnácti zpravodajských agentur označil za "formu jakéhosi puče" proti Georgi Bushovi.
· Zpravodajci jsou údajně nespokojeni s vládní politikou a to má vliv na jejich analýzy.
· Zpravodajských služby zveřejnily nedávno zprávu, podle které měl Írán už v roce 2003 zastavit svůj tajný plán na výrobu jaderné zbraně.
- více zde
· Bílý dům přitom už několik let obviňuje Írán, že svůj jaderný program používá k výrobě atomové bomby.
· Teherán to vždy rezolutně popíral.
Tajné služby se pokusily o puč proti Bushovi, tvrdí Bolton
MF DNES, 8.prosince 2007
ČTK, iDNES.cz


Americký blogger píše, že korporační média navzdory faktům, stále omílají neoconskou lež o existenci íránského nukleárního programu ve snaze pěstovat veřejnou podporu pro neocony prosazovanou novou genocidu na Středním východě. Zpráva NIE a shodný nález IAEA potvrdil, že Írán neporušuje závazky smlouy NPT. Navzdory tomu neoconi trvají na tom, že Írán plánuje výronu nukleárních zbraní, aby je použil proti Izraeli a a jiným spojeneckým cílům.
Islámský režim v Íránu je silně v opozici proti Izraeli. Členové íránských revolučních gard se skutečně chlubili svou schopností odvetného úderu proti izraelským cílům, ale jako odpověď na první úder USA nebo Izraele. Taková prohlášení následovala po bojovných amerických a izraelských hrozbách vojenskou akcí a v situaci, kdy tajná válka už byla proti Íránu vedena, soustavně byla budována americká flotila vybavená nukleárními zbraněmi v Perském zálivu, američtí a izraelští politici a mozkové trusty volaly po agresivní válce, po nukleárních úderech, ochromujících sankcích proti íránskému lidu, z nichž každý zvlášť znamená porušení mezinárodního práva podněcováním ke genocidě.
Ahmadinežádovi, který citoval ajatoláha Chomeneiho, že režim, který okupuje Jeruzalém musí zmizet, bylo vkládáno do úst volání za vygumování Izraele z mapy. Tento chybný překlad byl šířen v médiích a webových stránkách po celém světě a prodáván coby roznětka ke genocidě židů, nebo k novému holokaustu.
Pokud americká korporační média, soudí blogger, v zájmu amerického lidu nezačnou předkládat aktuální fakta ve správném současném a historickém kontextu, jsou přinejmenším spoluodpovědna za válečné zločiny svých politických lídrů. Ironicky se ptá: Mají být válkychtivá korporační média vymazána z mapy?

Žádné komentáře: