07 září, 2007

Talent nepostrádám

Dnes v Lidových novinách:

Kdo nevěří, že stamiliony nabízené vládou brdským obcím za jejich souhlas s radarem jsou úplatek, ať se ohlédne pro názorný příklad do časů první republiky.
· Tehdejší návrhy komunistů v parlamentní debatě o vojenském prostoru Brdy jako by nám zněly nějak povědomě.
· Jistě, i oni potřebovali politické body, i tehdy byly ve hře velké peníze a tyto dvě ingredience dávají vždy podobné výsledky - ať už o ně usiluje Topolánkův kabinet roku 2007, nebo komunistická opozice roku 1930.
· Vybudovat chybějící kanalizaci, opravit silnice, čteme ve zprávách z roku 2007.

Brdy jako díra v ementálu
PRAHA 7. září 2007
Lidové noviny: Zbyněk Petráček


Ten úplatek nabízený vládou brdským obcím za souhlas s radarem je tak neuvěřitelně nestoudnou korupcí na nejvyšší úrovni, až to ve mně vyvolává pocit nespoutaného nadšení, obdivu a nezkrotné touhy vstoupit do koaliční politiky. Být já na místě premiéra či vládních ministrů, požadoval bych od Američanů úhradu nákladů nejen na radar samotný, ale trval bych na zaplacení i veškerého onoho příslušenství v hodnotě zmíněných stamiliónů. Chtějí-li američtí vojáci křižovat Brdy po dálnici a užívat si v pralese vyhřívané dablvécé s teplou vodou, tak to přece nedílně k tomu radaru patří. Že rozhodně nepostrádám talent k politické práci svědčí, že šek od Američanů bych rozdělil na odměny nás všech, kteří se o obranu našeho prostoru a civilizace zasloužíme, a stamiliony na úhradu příslušenství radaru bych ušetřil někde v našem státním rozpočtu, nejlépe na zdravotnictví či důchodech.

Nepochybuji, že tohle by naši vládu nenapadlo.

Žádné komentáře: