09 února, 2007

Institůt senátor Čunekvole

Dnes v Lidových novinách:

Ve středu plénum našeho Senátu vydalo senátora Jiřího Čunka policii.
· Byl jsem jedním ze šestadvaceti senátorů, kteří byli proti vydání
· Hlasoval jsem proti vydání Jiřího Čunka, abych dodržel zásadu, která platí ve všech demokratických zemích disponujících instrumentem politické imunity -jsou-li okolnosti zkoumaného trestného činu zpolitizované, je imunita uplatnitelná.
· Hlasováním proti vydání jsem chránil nikoliv občana Čunka, ale institut senátor Čunek ohrožovaný se zřejmým politickým úmyslem.
· Svým hlasováním jsem protestoval proti obecnému nemravnému zvyku infamace politických protivníků.
· Jde o zpolitizovanou kauzu
· Pro celý případ je důležité, že ani imunitní výbor, ani veřejnost, ani novináři nevědí, kdo byl oním načasovaným udavačem, který měl zjevnou snahu zabránit Jiřímu Čunkovi, aby postoupil ve své politické kariéře.

Komu jsme to vydali kolegu Čunka?
9. února 2007, Lidové noviny
Jaromír Štětina, senátor (bezpartijní, zvolen za Stranu zelených)


Helevole, tady čtu vod nějakýho Štětiny, že dyž seš senátorem v nějaký demokracii, nejenom v tý naší, tak můžeš udělat poštu, odkráglovat babku, zkrátka co chceš a máš zaručenou imunitu, protože v senátu je vlastně všecko zpolitizovaný. Jako ten institůt senátor Čunek, víš kerej. Prej vzal půl milionu úplatek, ale dyby ho nezbavili imunity tak měl vystaránovole.
To je fakt dobrývole. Nemoh by ten senátor, nebo někerej jinej, vzít na sebe ten náš prošvih s bankomatem dyž má tu imunitu? Klidně bysme se mohli šábnout na půl. Pořád lepší než jít do krimináluvole.

Žádné komentáře: