17 dubna, 2009

Exkancléř v rozpacích

Dnes v Lidových novinách:

BERLÍN Politickou situaci v České republice během jejího předsednictví EU ve středu večer na přednášce v Berlíně tvrdě kritizoval bývalý rakouský kancléř Wolfgang Schüssel.
  • Podle agentury APA Schüssel na přednášce organizované Nadací Konráda Adenauera také řekl, že by si unie během krize neměla nechat vnucovat témata od USA.
  • Co se v České republice během předsednictví EU odehrává a jakým způsobem byla za pomoci „zákulisních pletich“ svržena vláda, „bych nikdy nepovažoval za možné.
  • Jsem z toho v rozpacích,“ uvedl bývalý rakouský kancléř.
Exkancléř Schüssel kritizoval Česko
Lidové noviny, 17. dubna 2009
ČTK
http://www.lidovky.cz/exkancler-schussel-kritizoval-cesko-dse-/ln_noviny.asp?c=A090417_000039_ln_noviny_sko&klic=231098&mes=090417_0

Bývalý rakouský kancléř Wofgang Schüssel má asi pravdu, že by si Unie neměla nechat vnucovat témata od USA. A právě to, co se v ČR jako členské zemi EU odehrává (krize-nekrize, předsednictví-nepředsednictví, zákulisní pletichy-nezákulisní nepletichy), má zřejmě mimo jiné za cíl nenechat Američany vnucovat svá témata Česku: zejména téma americký radar.
Rakouský exkancléř z toho nemusí být v rozpacích, a neměl by nic považovat za nemožné. Když se opravdu chce, dobré dílo se zpravidla podaří. Svržení vlády bylo nutným krokem k případnému úspěchu.

Poznámka: Tento komentář Lidové noviny vyřadily ze seznamu diskusních příspěvku k uvedenému článku.

Žádné komentáře: