01 března, 2009

Možná se zapojí i nepřátelé

Dnes v Lidových novinách:

PRAHA Poměrně netradiční formu, jak sehnat peníze na předvolební kampaň do europarlamentu, zvolil senátor za zelené Jaromír Štětina.
  • Jednička kandidátky hnutí Starostové a nezávislí si „projela" svůj e-mailový adresář a lidem, které pokládá za přátele, odeslala žádost o finanční příspěvek.
  • Potřebuje totiž prý „vytrhnout trn z paty".
  • Jak Štětina - podle svých slov zhruba sto padesáti lidem - napsal do průvodního dopisu, „dovoluji si s ostychem poprosit o pomoc poskytnutím částky v hodnotě přibližně 300 Kč na můj volební účet".
  • Senátor tvrdí, že potřebuje „odstranit handicap" oproti kandidátům velkých stran.
  • „Před čtyřmi dny jsem oslovil 150 přátel, se kterými si dopisuji. Ale částky chodí i od přátel přátel.
  • Tři sta je malá částka, ale někteří posílají i více," tvrdí Štětina, který doufá, že by tak mohl získat „několik desítek tisíc".
Štětina: Přátelé, pošlete mi tři stovky na kampaň
Lidové noviny, 28. února 2009
pdk
http://www.lidovky.cz/stetina-pratele-poslete-mi-tri-stovky-na-kampan-f5s-/ln_noviny.asp?c=A090228_000013_ln_noviny_sko&klic=230292&mes=090228_0

Jaromír Štětina to má netradičně dobře a v předstihu promyšlené. S ostychem požádá svých 150 přátel, a možná přispějí i jejich přátelé, a někteří snad i víc než třemi stovkami. Ale hlavně není vyloučeno, a na tom je možná postavený celý plán, přihodí bez ostychu á tři stovky i Štětnovi nepřátelé, aby se ho zbavili do Bruselu. Senátor už léta buší do komunistů, a to je naše nejpočetnější strana, na jejíž členy je netradičně spolehnutí. Jejich podpora by nepochybně odstranila handicap oproti bohatým velkým stranám s malým počtem členů. Kdyby přispěli i přátelé nepřátel, příspěvků 150 přátel a jejich přátel by snad ani nebylo pro kampaň třeba a klidně by mohly být použity na pořádny mejdan k oslavě zrození nového europarlamentátora.
Nepřátelé ať si slaví ze svého, jestli mají co. Teď už je totiž klidně bude možno zakázat. Pokud někdo nepřijde s jejich novým netradičně zajímavým využitím.

Žádné komentáře: