08 února, 2009

Sebeasistovaná eutanázie

Dnes v Aktuálně.cz:

Mnichov, Praha - Bude chtít Obamova vláda pokračovat v budování protiraketové obrany v Česku a Polsku?
  • Jednu z nejdůležitějších otázek bezpečnostního summitu v Mnichově zodpověděl americký viceprezident Joe Biden takto: Ano, podmínečně.
  • A podmínku formuloval Biden takto: "Budeme pokračovat ve vývoji protiraketové obrany jako protiváhy rostoucí íránské kapacitě za předpokladu, že tato technologie bude účinná a bude odpovídat vynaloženým nákladům."
  • Biden řekl, že Američané budou jednat i s Ruskem, nehodlají však ve všem souhlasit ani uznávat sféru vlivu.
  • Ruský vicepremiér Sergej Ivanov Bidenova slova přivítal, když jeho projev označil za velmi pozitivní. Po osobním setkání s Bidenem uvedl, že USA daly jasně najevo, že stojí o dialog s Ruskem, a Moskva je k němu připravena.
  • Český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, který se summitu účastní, komentoval Bidenův projev slovy, že postoj Američanů - to že dbají na efektivnost zamýšleného protiraketového systému - chápe.
  • Ministr, který bude příští týden jednat v USA s tamní ministryní zahraničí Hillary Clintonovou, zároveň uvedl, že USA chtějí "nastavit trošku lepší atmosféru" ve vztahu k Rusku.
  • O něm se mluvilo dnes na summitu několikrát.
  • Například další český zástupce na summitu, ministr pro evropské záležitosti Alexandr Vondra, už před Bidenem připustil, že Moskva by se mohla zapojit do plánů protiraketové obrany v Evropě.
USA radar v Česku chtějí, Rusové jsou připraveni jednat
Aktuálně.cz, 7.2.2009
Red Zah
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=629028

Křes'tanství sebevraždu odsuzuje jako plýtvání veřejným zdrojem, ale je ochotno ji připustit, pokud lze smrt jednotlivce chápat jako přispění společnému dobru (sobotní LN: Prospěšné sebevraždy). Myslím, že přizvání Ruska do budování raketového štítu za jeho humny právě jemu umožňuje spáchat sebevraždou úctyhodnou oběť pro společné dobro euroatlantické civilizace. Něco na způsob sebeasistované eutanázie, kdy umírající sám pomáhá svým dobrodincům instalovat všechny ty hadičky a hejblátka, které mu umožní pokojně se odebrat pryč z tohoto světa.
Nevím jestli dělají oba naši ministři zahraničí dobře, když se snaží pacienta konejšit dušováním se, že ty hadičky a hejblátka nemají pomoct na onen svět jemu, nýbrž Íránu. "Tak éto my patom móžemsja pakojno NATO vykašlaťsja", mohli by si rusky říct Rusové, sebevraždu si rozmyslet a věnovat se raději něčemu užitečnějšímu, třeba v Kaliningradu.

Žádné komentáře: