05 února, 2009

Česko zachránilo svoji čest

Dnes v Lidových novinách:

Čeští vojáci zůstanou v roce 2009 v zahraničních misích.
  • Rozhodla o tom včera večer sněmovna.
  • Pro zahraniční mise hlasovalo 105 poslanců.
  • „Jsem rád, že jsme dostáli svým závazkům.
  • Jsem rád, že jsme nakonec našli řešení, které umožnilo tento krok.
  • Jsem rád, že jsme nakonec měli těch sto jedna hlasů, ale jsem také rád, že nám čtyři hlasy dali sociální demokraté," řekl premiér Mirek Topolánek.
  • Schválení zahraničních misí umožnila ČSSD zrušením usnesení svého klubu, aby poslanci ČSSD závazně hlasovali proti misím.
  • „Nepříliš velkou většinou jsme schválili, že poslanci mohou hlasovat podle svého uvážení," řekl šéf klubu ČSSD Bohuslav Sobotka.
České mise zachráněny, ČSSD couvla
Lidové noviny, 5. února 2009
http://www.lidovky.cz/ceske-mise-zachraneny-cssd-couvla-dll-/ln_noviny.asp?c=A090205_000008_ln_noviny_sko

F.A Boyle, profesor mezinárodního práva na univerzitě v illinois, píše, že svět nesmí nikdy zapomenout na genocidu, které byli v posledních 500 letech vystaveni původní obyvatelé Kanady, USA a Latinské Ameriky. Jak mohou Spojené státy a Kanada hovořit o "humanitární misi" v Afghánistánu s vlastní historií "humanitárního vyhlazování"? Navzdory rétorice a sloganu "Už nikdy více", používanému ve vztahu k nacistickému holokaustu proti Židům, se genocida stala přijatelným nástrojem mocných států k ovládnutí slabších zemí. Žádný stát však nemá právo stát nad mezinárodním právem a nezákonně útočit na jiný členský stát ve jménu "humanitární intervence". To se týká i britské okupace irska, italské genocidy v Libyi a Etiopii, Španělska a Portugalska v Jižní Americe,belgické monstrózní genocidy v Kongu, Francie v Alžíru a Vietnamu. Člen NATO Turecko dlouhodobě potlačuje Kurdy a a má za sebou genocidu v Arménii.
Pouze genocida nacistického Německa vůči židům je za genocidu uznávána. Dnes, o generaci později, má svět uvěřit pohádce NATO, že německý Wehrmacht je na jakémsi druhu "humanitární mise" v Afghánistánu. Zlovolná agrese USA, Británie a "koalice ochotných" proti Iráku ve jménu lidských práv a demokracie, vyhnala 4 miliony uprchlíků z domovů, přivodila přes milion mrtvých Iráčanů a celkovou destrukci infrastruktury země - jednoznačná genocida.
OSN a její členské státy nesou odpovědnost za ochranu plánovaných obětí USA a NATO, a měla tak konat už v případech Haiti, Srbska, Afghánistánu, Iráku, Somálska a nyní i Palestiny.
USA a NATO, spolu s faktickým spojencem Izraelem, tvoří reálnou "osu genocidy" v moderním světě. Lidstvo musí ubránit budoucnost světa před Spojenými státy a NATO, říká Boyle v "United States and NATO: The Axis of Genocide" http://axisoflogic.com/artman/publish/article_29462.shtml
Česko včera málem ukončilo svou misi v Afghánistánu. Tím by zcela ztratilo důvěryhodnost u svých přátel v ose.

Žádné komentáře: