05 září, 2006

Inteligentní dyzajnéři

Dnes v Lidových novinách:

Česká katolická církev se už podruhé v krátké době ozvala proti údajnému znevažování křesťanství Po knize Šifra mistra Leonarda se tohoto zločinu měla či má dopustit popová hvězda Madonna, která se při svém pražském vystoupení nechá „ukřižovat“.
· Ambicí Madonny ovšem není útočit na křesťanství ani s ním polemizovat - jde o marketingový tah, na kterém se snaží přiživit i jiní, především média.
· Ta z ničeho vytvoří skandál, udělají turné Madonny reklamu, a ta jim zase na oplátku zvýší prodejnost.
· Jiná věc je ovšem otázka, proč do tohoto marketingového tahu vstupuje katolická církev.
· Ústy kardinála Vlka se účastní komerčního virtuálního honu na rádoby čarodějnice - vstupuje do šalebné hry byznysu a komerce.
· Pražský arcibiskup vydal k vystoupení Madonny prohlášení, ve kterém se uvádí: „My křesťané nehodláme posuzovat uměleckou hodnotu těchto megashow, ale jasně říkáme, že jsou pro nás naprosto nepřijatelná jako urážka náboženského cítění věřících, jako zesměšňování křesťanské víry a jako zneužívání ústředního křesťanského symbolu - kříže.
· A na závěr, jako vyvrcholení celé té zhůvěřilosti, dodal: „Za pár roků nikdo nebude vědět, kdo je zpěvačka ,Madonna‘, pravá Madona bude uctívána dál.
· Tak proč se jí tedy zaobírá!
· Svými protesty proti Leonardovým šifrám, Madonnám a podobným dobovým mediálním špekům církev nejen rezignuje na své poslání být svědkem důstojnosti člověka, za kterého se obětoval Ježíš Kristus, ale zároveň se ocitá i na společné lodi s nejodpudivější formou „svazáctví“, které v dnešním světě představují především „islámští“ náboženští zoufalci, kteří se cítí být pohoršeni karikaturou proroka s bombou na turbanu, ale největší myslitelná urážka Boha, tedy to, že kdosi v jeho jménu odpaluje bomby uprostřed nic netušících nevinných žen a dětí, jim vůbec nevadí.

Kardinál Vlk zesměšňuje křesťanství5. září 2006, Lidové noviny
Petr Placák, historik


Pěkné, až na ten konec. Proč mají být největší myslitelnou urážkou Boha právě jen bomby odpálené „islámskými“ náboženskými zoufalci? A co bomby a masakry všech těch násilných chamtivých kolonizátorů a agresorů naší západní křesťanské vlčí civilizace od nepaměti do dnešních dnů? Jestli s těmito vymoženostmi křesťanství má náš Bůh něco společného, nechť sám před sebou odplivne jako první. Je to však jen obrázek v modlitební knížce. Skutečnými inteligentími dyzajnéry těch hrůz jsou mocní z masa a kostí na této Zemi.