22 července, 2010

Tajné služby k smíchu i k pláči

http://www.lidovky.cz/ceausescu-c7y-/ln_noviny.asp?c=A100722_000043_ln_noviny_sko&klic=238051&mes=100722_0 dnes:
Ceaušescu - www.lidovky.cz
22.7.2010, Zbyněk Petráček
http://www.lidovky.cz/ceausescu-c7y-/ln_noviny.asp?c=A100722_000043_ln_noviny_sko&klic=238051&mes=100722_0

Z obsahu:

  • Ono to opravdu není jen tak svrhávat totalitní profízlovanou diktaturu, proti níž byl Husák se svou STB k smíchu, a přitom uspořádat férový proces...
A jak ta Ceaušescova, tak ta Husákova tajná služba se zdají být přímo k pláči ve srovnání s tou supertajnou následující:


http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/articles/a-hidden-world-growing-beyond-control/ dnes:
A hidden world, growing beyond control
7/19/2010
http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/articles/a-hidden-world-growing-beyond-control/

Výtah z úvodu rozsáhlého dokumentu:

Skrytý svět, který se vymyká kontrole

  • Vysoce tajný svět, který US vláda vytvořila jako odpověď na teroristický útok 11.září, se rozrostl do takové velikosti, šířky a tajuplnosti, že nikdo neví kolik stojí, kolik lidí zaměstnává, kolik programů v něm existuje, nebo kolik agentur dělá tutéž práci.
  • Toto jsou některá ze zjištění dvouletého průzkumu , který dělal The Washington Post, a který ukázal, co obnáší systém Top Secret Amerika, skrytý před zraky veřejnosti a bez dohledu.
  • Po devíti letech bezprecedentních výdajů a růstu výsledkem je, že efektivnost systému, který má udržovat Spojené státy v bezpečí, se nedá určit.
  • Z výsledků šetření:
  • na programu týkajícím se kontraterorismu, domácí bezpečnosti a tajných služeb v 10.000cích lokalitách po celých Spojených státech pracuje kolem 1.271 vládních organizací a 1.931 soukromých společností.
  • držiteli prověření na přísně tajné je cca 854 tisíc osob, skoro 1,5 krát víc než kolik žije lidí ve Washingtonu D.C.
  • ve Washingtonu a přilehlé oblasti je ve výstavbě nebo bylo postaveno od září 2001 33 komplexů budov pro práci přísně tajných služeb. Dohromady okupují ekvivalent skoro tří Pentagonů, nebo 22 budov kapitolu – tj kolem 17 milionů čtverečních stop prostoru.
  • Mnoho bezpečnostních a tajných služeb dělá tutéž nadbytečnou a zbytečnou práci. Např. 51 federálních organizací a vojenskuých velitelství v 15ti US městech sleduje tok peněz z a do teroristických sítí.
  • Analytici, kteří zkoumají smysl dokumentů a konverzací získaných od cizích a domácích špionáží zveřejňují své úsudky v 50ti tisících zpráv ročně – tj.tak velký objem, že mnohé jsou rutinně ignorovány.
Viz fotogalerii:

http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/galleries/gallery-day-1/
http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/galleries/gallery-day-1/

Bez komentáře
LangDetecten>cs YahooCerror
jsou

Žádné komentáře: