07 července, 2010

Lahm mohl dirigovat Českou Sibiř

http://www.lidovky.cz/mate-smulu-kapitan-nemcu-lahm-mohl-vest-cesky-tym-f7f-/ln_noviny.asp?c=A100707_000006_ln_noviny_sko&klic=237827&mes=100707_0 dnes:
Máte smůlu! Kapitán Němců Lahm mohl vést český tým
Lidové noviny, 7. července 2010
MAREK KERLES
http://www.lidovky.cz/mate-smulu-kapitan-nemcu-lahm-mohl-vest-cesky-tym-f7f-/ln_noviny.asp?c=A100707_000006_ln_noviny_sko&klic=237827&mes=100707_0

  • ČESKÉ BUDĚJOVICE Kdyby Češi po druhé světové válce nevyhnali ze země sudetské Němce, mohl kapitán německého fotbalového mužstva Phillip Lahm místo úspěšné jedenáctky Německa dirigovat hru českého týmu.
  • Tvrdí to vedení Sudetoněmeckého krajanského sdružení (SLÖ) v Rakousku.
  • Vysídlenci či jejich potomci totiž nevynechají jedinou příležitost, aby světu připomněli svůj poválečný osud.
  • A výjimkou není paradoxně ani fotbalové mistrovství světa v Jižní Africe.
  • Pokud dnes Německo porazí v semifinále Španěly, budou o světový titul bojovat podle SLÖ i potomci sudetských Němců.

Kdyby němečtí a sudetští nacisté hnuli pořádně zadkem a vyhráli svoji imperiální válku, Kapitán Němců Lahm by dnes asi neměl zájem dirigovat hru českého týmu.
Takový tým by totiž nehrál za Česko, nýbrž za Sibiř, kam by byli odsunuti nedávní předkové dnešních hráčů, pokud by ovšem přežili anebo pokud by nebyli poněmčeni
Kapitán Lahm se přesto hrdě hlásí ke svým sudetoněmeckým kořenům.
Podobně současné Lidové noviny se s láskou chápou každé příležitosti připomenout zvěrskou povahu českého národa, ublíživšího svým někdejším nacistickým spoluobčanům.
Jsou Lidové noviny stále v německých rukou? Jsou to pořád ty dobré německé česky píšící noviny, nebo už jsou jen českým oddělením zvláštních úkolů páté kolony v německém Lebensraumu?

Žádné komentáře: