08 listopadu, 2009

Vzdělaní volí pravici

Dnes v Lidových novinách:

CHOMUTOV/PLZEŇ - Chomutovská primátorka Ivana Řápková (ODS) podala trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli údajné ztrátě svých záznamů a diplomové práce na plzeňské právnické fakultě
  • V prohlášení dnes sdělila, že nikdo z fakulty dodnes nepředložil důkaz, že by nestudovala řádně.
  • Podle ní má fakulta ve svých věcech "neuvěřitelný nepořádek", zápisy o jejích zkouškách a zápočtech prý mít musí.
  • "Je už naprosto zřejmé, že se zde vede nečistá hra a nikdo z fakulty nemá skutečný zájem záznamy mého studia dohledat.
  • Předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa, do jehož studijní skupiny na plzeňské fakultě prý měla v letech 2003 až 2004 docházet, pondělním Lidovým novinám řekl, že Řápková na jeho semináře vůbec nechodila.
  • Řápková nyní tvrdí, že jejím učitelem pro trestní právo byl Jiří Pipek a konzultace vedla jeho asistentka Simona Stočesová.
  • Lidové noviny dnes uvedly, že Pipek nikdy nemohl dát Řápkové zápočet, protože by porušil veškerá pravidla fakulty.
  • Pipek před rokem zemřel.
http://www.lidovky.cz/rektor-vyzval-rapkovou-at-doda-doklady-ke-studiu-hrozi-ji-odebranim-titulu-16v-/ln_domov.asp?c=A091106_144025_ln_domov_mev
Lidové noviny, 6. listopadu 2009
ČTK, Lidovky.cz
http://www.lidovky.cz/rektor-vyzval-rapkovou-at-doda-doklady-ke-studiu-hrozi-ji-odebranim-titulu-16v-/ln_domov.asp?c=A091106_144025_ln_domov_mev

Martin Weiss napsal (Import vhodných občanů, LN 31. října 2009 http://www.lidovky.cz/import-vhodnych-obcanu-07h-/ln_noviny.asp?c=A091031_000040_ln_noviny_sko&klic=233993&mes=091031_0 ), "že určitá socioekonomická charakteristika ovlivňuje volební chování: státní zaměstnanci volí levici, řekněme, s rostoucím vzděláním roste tendence volit pravici. Takže levice nafukuje řady státních zaměstnanců a ODS, kdyby byla co k čemu, tak vědomě rozšiřuje řady vysokoškoláků."
Dnes už víme, že pravice s rozšiřováním produkce vzdělanců rozhodně nezahálí, zřejmě nejlépe na právnické fakultě v Plzni.