24 srpna, 2007

Zaručeně neškodný terč

Dnes v Lidových novinách:

Ruské chřestění zbraněmi mě znepokojuje.
· Ne proto, že bych si představovala, že mě ještě jednou v noci probudí letadla a ráno budou zase po ulicích jezdit tanky popsané azbukou - takto to v dějinách nechodí.
· Ale proto, že oprášila li Ruská federace svá letadla a vyslala je do vzduchu, je to buď zastrašovací manévr, anebo mají její představitelé pocit, že Rusku skutečně něco hrozí.
· Moc na takové pocity nevěřím, předpokládám spíš, že jde o demonstraci síly a ujištění, že se s Ruskem musí počítat jako s velmocí.
· Ale přece jen: co když opravdu mají z něčeho nebo z někoho strach?
· Pak by mě velice zajímalo, z čeho nebo z koho.
· Nemohou se přece dost dobře domnívat, že je chtějí napadnout Spojené státy.
· Ale možná se tak chtějí tvářit, neboť studená válka byla pro některé v jistém smyslu výhodné opatření: strany byly jasně dány, bylo čím děsit nevědomé obyvatelstvo a čím zdůvodňovat různá omezování svobody.

Radosti léta
24.srpna 2007, Lidové noviny
PETRUŠKA ŠUSTROVÁ


Co když opravdu mají Rusové z něčeho strach? Přece ne ze Spojených států...diví se paní Šustrová. A z koho by Rusové nebo kdokoliv na světě dnes měl mít strach, když ne ze Spojených států, a když ne přímo od nich tak z toho, koho ony pustí se řetězu?

Paranoia USA nabývá velmi nebezpečných rozměrů. Totální krach v Iráku ukazuje, že konvenčními ozbrojenými silami nejsou sto zvládnout odpor napadených a propadají panice. O tom svědčí i to, že Think Tank prezidenta Bushe ústy filozofa Atkinsona doporučuje etnicky vyčistit Irák pomocí nukleární genocidy a znovu jej dosídlit Američany. Existence moderních zbraní znamená, že národ dnes má možnost buď provést genocidu nebo spáchat sebevraždu. Např. když Izrael nezničí Írán, tak ten vymaže z povrchu zemského Izrael.

Odtud zřetelně vyplývá dobrý důvod k ruským obavám, a proč zřejmě budou mít Rusové přednostně na mušce radar v Česku.

Mezitím česká vláda, v šlechetné péči o blaho nikoliv své, ale o blaho občanů, prosazuje vší silou v Brdech baňatý terč, a posílá Teličku s radostnou a zaručenou zprávou k brdským starostům, že takový terč nesmrdí, nezáří, a zdraví neškodí. Na tuto částečku pravdy se zřejmě starostové spolehnout mohou.

http://infowars.com/articles/ps/dictatorship_neocons_make_bush_dictator_of_the_world.htm
http://www.gnn.tv/threads/26858/Think_Tank_Suggests_Bush_should_be_President_For_Life

Žádné komentáře: