07 srpna, 2007

Se mi vážně ulevilo

Dnes v Lidových novinách:

Státní zástupce Arif Salichov zastavil stíhání Čunka s odůvodněním, že se žádný trestný čin nestal.
· Navíc si stěžoval na vměšování politiků do případu.
· "Tak tendenčně a jednostranně vedenou věc jsem ve své více než třicetileté praxi ještě nezažil," uvedl žalobce.
· V Čunkově případu nastal zlom již počátkem června, kdy se Nejvyšší státní zastupitelství rozhodlo kvůli procesnímu pochybení odebrat případ přerovskému žalobci Radimu Obstovi.
· Paroubek dnes prohlásil, že odteď by se měl každý, kdo má problém s tím, jak okresní žalobce vede jeho kauzu, obracet na Veseckou.
· Šéf ČSSD považuje průběh a závěr vyšetřování za další útok na demokracii v této zemi.
· "Nechtěl bych se dožít toho, že představitelé opozice budou kriminalizováni," uvedl Paroubek.
· Naopak v řadách KDU-ČSL zavládla úleva z toho, že jejich předseda už není obviněný z přijetí úplatku.
· Místopředsedkyně Strany zelených Dana Kuchtová soudí, že argumenty státního zástupce o zastavení trestního stíhání znějí velmi věrohodně.
· Svoji radost nad koncem případu už ráno projevil premiér Mirek Topolánek.

Takto nepostupovali v 80.letech ani komunisté
Lidové noviny, 7.srpna 2007
Lidovky.cz


Já být něco jako zarputilý imperialista a potřeboval bych aby vláda v Česku nepadla, tak bych taky stíhání Čunka zastavil se stejným odůvodněním, že k žádnému staní se trestního činu nedošlo, a postěžoval bych si kvůli vyměšování politiků do případu, protože něco podobného jsem ještě nezažil. Dávno bych býval byl pro, aby Státní zastupitelství, to Nejvyšší, v poslední chvíli odebralo kauzu přerovskému žalobci, protože je možné, že v Přerově se s nikým nemazlí. Kecy opozice o manipulaci by mně byly pro srdečný smích, i když bych se nechtěl dožít toho, aby byli kriminalizováni. Být v řadách KDU-ČSL bych si taky ulevil, a s problémem bych se dle rady ČSSD obrátil na Veseckou. Jako Zelenému by se mi to všechno zajevilo velmi věrohodně.

No a nakonec bych se přidal k Topolánkovi radovat se společně nad koncem případu, a že Američané už se o svoji bezpečnost kvůli pádu radaru kvůli pádu české vlády bát nemusí. Padne-li kvůli pádu financí kvůli neschválení v kongresu, to už je jejich problém.

Žádné komentáře: