17 srpna, 2007

Presidentem s velkým P?

Dnes v Lidových novinách:

Psal se rok 1947. Spojené státy, jsouce si vědomy toho, že Evropa byla už podruhé ve 20. století zdrojem nepokojů a válek, přišly s velkolepou nabídkou nezištné pomoci všem evropským zemím.

· Těm, proti kterým samy válčily, těm, které stály ve válce na jejich straně, i těm, které se války nezúčastnily vůbec, ale byly rovněž obětí vysíleného kontinentu.

· Československo bylo jednou z prvních obětí nenasytného říšského kaprála, bylo tedy po válce na straně vítězů, tedy i na straně spojenců Spojených států.

· Vždyť také američtí vojáci osvobozovali naše západní území, to jsou vše známé skutečnosti.

· Většinu naší země ovšem osvobodili - na základě mezispojeneckých dohod - vojáci sovětští.

· To ale snad ještě neznamenalo, že patříme do sféry ovládané Sovětským svazem a jeho vůdcem Stalinem.

· Prezident Beneš, který válku strávil v britském exilu, se sice do Prahy vrátil přes Moskvu, trval ale na tom, že poválečné Československo bude svobodnou, demokratickou a suverénní zemí, která bude mostem mezi vítězným Východem a vítězným Západem.

· Podlehl tlaku sovětské moci a československých komunistů, pravé to páté kolony velkého generalissima.

· Benešův nejbližší spolupracovník, ministr zahraničí Jan Masaryk, byl pozván na kobereček do Kremlu a pokorně vyslechl diktát o nepřípustnosti připojení naší země k Marshallovu plánu.

· Odjel jsem z Prahy jako ministr zahraničí suverénní země a vrátil se jako Stalinův pacholek, posteskl si ve svém Černínském paláci, na jehož dvoře bylo o pár měsíců později nalezeno jeho mrtvé tělo.

· Dnes, o šedesát let později, nám Spojené státy nabízejí další exkluzivní pomoc, vázanou ovšem na jistou spolupráci.

· Naše země by se tím, že na svém území povolí umístit součást protiraketové obrany, stala prostorem, který by byl americkým systémem chráněn.

· Komunisté - bývalí i současní, lidé tepaní bulvárním tiskem a pivem i naivní pacifisté jsou proti tomu, abychom se stali exkluzivními spojenci jediné moci na světě, jež je schopna nás ochránit před nevyzpytatelnými režimy napojenými na teroristické sítě i před arogancí bývalé velmoci, která si na nás dělá stále stejný nárok jako před šedesáti lety.

· Pane prezidente, váš vliv na naše občany je veliký, vaše oblíbenost je někdy pro mě až nepochopitelná, zato však je nepopiratelná.

· Promluvte k národu, vyslovte své jasné stanovisko, o kterém bych nerad měl pochyby.

· Chci, aby má země, mé děti i já jsme žili ve svobodě, ke které byla tak dlouhá cesta.

· Uděláte-li to, vstoupíte do dějin této země jako Prezident.

· Neuděláteli to a budete jen myslit na prezidentské volby v příštím roce, stanete se jen prezidentem, jakým byl váš předchůdce před šedesáti lety.

· Zůstala po něm jen pachuť dvojí kapitulace.

· A ty nešťastné dekrety.

Příležitost být opravdovým prezidentem

17.srpna 2007, Lidové noviny

Pavel Bobek, zpěvák a architekt

Pane prezidente, než promluvíte k národu, abyste se stal opravdovým prezidentem za účelem odkývnutí radaru, čímž bychom konečně žili ve svobodě, ke které byla tak dlouhá cesta, a čímž vstoupíte do dějin s velkým P, aby po vás nezůstala pachuť a Brdy zplanýrované až po Kobylisy, a vzhledem k tomu, že už stejně máte vliv a až nepochopitelnou oblibu u našich občanů, uvažte, jestli by nebylo lépe promluvit raději k Američanům. Co ti si všechno myslí, přesahuje totiž všechny meze.

Myslí si, že kapitalisti dělali s Hitlerem byznys do r.1942, a že nebýt zla komunismu, který obětoval 20 milionů lidí (proti půl milionu amerických vojáků) aby byl poražen Hitler, tak my Američané bychom dneska nejspíš mluvili německy. http://www.bestcyrano.org/THOMASPAINE/?p=168

Taky si myslí, že Amerika se dnes spíš podobá fašistickému státu než demokracii, a neokonzervativci že mají víc společného s Musolinim než s Washingtonem a Jeffersonem. http://uncapitalist.com/blog/?itemid=1547

Ani zde nelze citovat spousty materiálů na internetu, týkajících se Bushova přisvojení si diktátorských pravomocí (dictatorial powers) a jsou obavy, že před koncem volebního období dojde k velkému teroristickému útoku, který znemožní, aby se odebral do zaslouženého prezidentského důchodu, a bude tak moci pokračovat v boji za globální americké impérium, a že jediná šance jak toto šílenství zastavit je zbavit prezidenta včas úřadu (impeachment).

Náš pane prezidente s až neúnosnou důvěrou, uchraňte nás tohoto aktuálního spojenectví, a zachovejte nám Brdy pro houbaře, i za cenu, že zůstanete prezidentem jen s malým p.

Žádné komentáře: