03 srpna, 2007

Reforma na druhé koleji

Dnes v Lidových novinách:

ODS se bojí, protože si reformu daní připravila špatně
· Nad posledními výstupy daňového týmu ODS zůstává rozum stát.
· Navrhují například cestu k devatenáctiprocentní dani pro firmy, jejíž kroky se od těch vládních liší v jednotlivých letech o jedno procento.
· A na tom má záviset bytí a nebytí reformy, potažmo vlády?
· Daňoví rebelové totiž vůbec nevědí, co chtějí.
· Takže se jen mechanicky okrajuje, aniž by někdo dohlédl smysl celku.
· Politici ODS jsou teď vykolejení strachy, jak je veřejnost ztrestá za „zdražovací reformu“.
· Jenže pravá příčina nespokojenosti je v tom, že lidé vidí, že ODS toho sice hodně naslibovala, ale ve skutečnosti to neměla vydiskutované a připravené.
· A tak jen improvizuje, kličkuje a bojí se.
· A jak má mít člověk respekt a důvěru k člověku, který se ho bojí?

Vykolejení strachy
3.srpna 2007, Lidové noviny
Martin Weiss


Bát se pokažené reformy? Řekněte ODS ať se nebojí, protože to by nesměla do lesa. Z čeho já jsem strachy vykolejený je les brdský. Těžko usínám při představě, že americký kongres dostane rozum a Bushovi ty peníze na radar nakonec neodklepne. Radar v Brdech je přece to, co dává naší vládě v čele s ODS smysl. Co je Američanům do nějakých našich reforem? Tato vláda je zde od toho, aby za každou cenu způsobila ten radar. Reforma, aby bohatí byli bohatší a chudí aby se na to složili, je jistě pěkná věc, ale může to počkat dokud ten radar nebude naší vládě spolehlivě krýt záda. Zatím tedy s reformami občany raději nedrážděte, mohli by vás od vesla vyhodit předčasně, a co pak Američani s tím radarem? To mají vzít Brdy útokem, po zkušenostech v tom z traceném Iráku?

Žádné komentáře: