06 srpna, 2008

Ti, co střílí po matkách

Dnes v Lidových novinách:

Pro některé jedna z nejzáhadnějších a stále unikajících osob napojených na Al Kajdu, pro jiné neškodná matka tří dětí, která vystudovala biologii na prestižní americké škole.
  • Šestatřicetiletá Aafia Siddíquiová, figurující již mnoho let na seznamu FBI mezi nejhledanějšími teroristy světa, byla v pondělí vydána do Spojených států, kde ji v nejbližší době čeká soud.
  • Jak informovala televizní stanice CNN, je podezřelá z pokusu o vraždu a z útoku na veřejného činitele, za což jí hrozí až 20 let vězení.
  • Siddíquiová byla kvůli podezřelému chování zadržena 17. července v afghánistánské provincii Ghazni ležící jižně od Kábulu
  • Při osobní prohlídce u ní našli dokumenty týkající se výbušnin, chemických a biologických zbraní a také podrobné plány New Yorku a dalších míst.
  • O tom, co Siddíquiová posledních pět let dělala, se nyní spekuluje.
  • Její zmizení v březnu 2003 však spadá do doby, kdy na ni FBI vydala zatykač kvůli podezření z napojení na Al Kajdu.
  • Podle CNN to bylo historicky poprvé, kdy FBI vyhlásila pátrání po ženě ve spojitosti s touto teroristickou organizací
Matka, co střílí po agentech FBI
Lidové noviny, 6.srpna 2008.
Vladimíra Straková Lidové noviny
http://www.lidovky.cz/matka-co-strili-po-agentech-fbi-dzp-/ln_zahranici.asp?c=A080806_084111_ln_zahranici_ter

Probůh, co dělali agenti FBI v afghánské provincii Ghazni ležící jižně od Kábulu? To je vrchol neopatrnosti. Vždyť museli vědět, že v Americe když někomu coby nezvaný host vlezete na parcelu, můžete jen doufat, že majitel bude mít zrovna špatnou mušku.
Zpráva o matce teroristce je docela zajímavá, ale to už si Lidové noviny mohly šestého srpna vzpomenout aspoň jednou větičkou i na 63.výročí Hirošimy, pokud tuto událost nechtěly záměrně zamlčet, aby zbytečně nezdržovaly válku proti terorismu
Jenže: "Válka nemůže zastavit terorismus, protože válka sama je terorismus." (Eileen Fleming k 63.výročí amerického terorismu: A Revolution of Love + Reflection On The Anniversary Of USA Terrorism,
http://www.countercurrents.org/fleming060808.htm )

Žádné komentáře: