27 srpna, 2008

Komu není rady

Dnes v Neviditelném psovi:

Katastrofální přehmat zahraniční politiky USA a EU nese ovoce: po uznání Kosova následuje ruské uznání Abcházie a Jižní Osetie.
  • V konfrontačních situacích je obvykle těžké stanovit, "kdo začal".
  • Tady je to jasné, s uznáním Kosova začal Washington, a pokračovaly státy EU (naštěstí ne všechny), včetně (naneštěstí) České republiky.
  • Rusové razantně vstoupili do velmocenské hry.
  • Na sebevědomí mají právo, je to termonukleární kosmická mocnost a je energeticky nezávislá.
  • Na své západní hranici sousedí s vyděšenými nevyhraněnými hňupy.
  • Zuby teď ukázala na jižní hranici, když jí Washington nahrál na smeč.
  • Uznání Kosova samostatným státem byla chyba, která se bumerangovým efektem vrací s překvapivou rychlostí.
  • Snad je to dobře.
  • Možná se urychlí poznání, že ruská nekompatibilita se Západem je součástí ruské podstaty.
  • Rusko je příliš velké, příliš lidnaté a příliš temné na to, aby mohlo se Západem koexistovat na bázi rovnosti.
  • Potřebuje konfrontaci a buduje si ji.
Konfrontace pokračuje
Neviditelný pes, 27. srpna 2008
Aston
http://neviditelnypes.lidovky.cz/konfrontace-pokracuje-0bc-/p_cirkus.asp?
c=A080826_215136_p_cirkus_nef

NATO zatratilo svůj tzv.obranný charakter a stalo se nástrojem amerického militarismu. Svou agresivní expanzivností ohrožuje život na této planetě. Rozšiřuje své hranice o bývalé členy Varšavské smlouvy, včetně ČR. Všichni podporují nelegální US agresi v Iráku a jsou tak komplici na válečných zločinech (Jugoslávie, Afghánistán, Irák), stali se pěšáky ve službách amerických imperiálních zájmů. Pod záminkou obrany proti darebáckým státům připravují Američané v Polsku a ČR raketový štít. Rusové to považují za nebezpečnou záminku k provokativní expanzi americké vojenské přítomnosti ve střední Evropě a hrozbu pro celý svět. Polsko to právě podepsalo s vědomím, že rakety budou sloužit proti Rusku, ne proti Íránu. Češi spolu s Poláky se stávají vazaly nebezpečného amerického imperialismu. Od konce studené války USA usiluje o světovou dominanci . Politika destabilizace Ruska a podrývání ruské integrace s Evropou směřuje ke kontrole euroazijských zdrojů energie.
Saakašviliho hra s ohněm v těsné blízkosti Ruska nebyl dobrý nápad. Ruská reakce by měla být poučnou pro nové evropské vazaly, kteří se domnívají, že se mohou podílet na amerických zločinech a počítají s americkou pomocí.
Probíhající anti-ruská propaganda připomíná propagandu nacistickou při vytváření anti-ruských nálad. Západní vlády a média Rusko démonizují, ačkoliv není agresorem. NATO se pokouší udělat z oběti agresora.
Tak nějak to vidí, na rozdíl od psa Astona, Ghali Hassan v "NATO: A TOOL OF U.S.IMPERIALISM" http://www.countercurrents.org/hassan250808.htm
P.S: Jeden americký diskutující napsal, že západ místo odpuzování by si raději měl Rusko přitáhnout k sobě, dříve než to udělá mocně finišující Asie. Ale komu není rady...tomu není shůry dáno.