26 května, 2007

Trucnaivkové

Dnes v Lidových novinách:

Dialog levicových naivků s Putinem je proti zájmům EU
· Když se evropským socialistům nelíbí něco, co děláme my, například když jednáme s Američany o radarové základně, dozvíme se od nich, že máme nejdříve hledat jednotné evropské stanovisko.
· Když se jim to jednotné evropské stanovisko nelíbí, jako v případě postoje kancléřky Merkelové na summitu s prezidentem Putinem, tak socialisté vyrazí do Ruska dělat si svou politiku.
· Ten rozdíl stanovisek pochopitelně nespočívá v tom, že by nerudná Merkelová byla proti dialogu, kdežto oni pro.
· Dialog s Putinem v této chvíli znamená nejen rezignovat na kritiku nedemokratických poměrů v Rusku, ale také hodit přes palubu zájmy zemí jako Polsko a baltské státy.
· Je ostudné, že tomu asistuje i europoslanec Rouček.
· Je to ovšem i trapné.
· Účastníci tohoto trucpodniku jsou jistě všichni do jednoho přesvědčení příznivci evropské integrace přející si co nejsilnější jednotnou Evropu.
· Vůbec jim nedochází, že demonstrují pravý opak.
· Skutečná velmoc se totiž vyznačuje jasnou a jednotnou politikou v klíčových zahraničněpolitických otázkách.
· Se zlou se potáže cizinec, který se naivně domnívá, že neshody při domácích diskusích může využít pro sebe.
· V unii si naopak Rusko může číst jak v otevřené knize a zkoušet, kde je nejslabší místo.
· A delegace socialistických naivků mu přijela pomoct.

Socialistický trucpodnik
26.května 2007, Lidové noviny
Martin Weiss


Dialog levicových naivků s Putinem je proti zájmům EU? Kdo vlastně určuje zájmy EU a jejích jednotlivých zemí? Třeba lidé bez jakékoliv naivity, kteří momentálně spravují Česko? Většina občanů například odmítá cizí raketovou střelnici, avšak vláda jedná jednoznačně proti jejich přání a zájmům. Naopak jedná v zájmu ehm demokracie, která si nás bere jako rukojmí ve své globální politice násilí už dávno přezrálé pro mezinarodní trestní tribunál.

Proč socialističtí naivkové trucpodnikem s Putinem jednají v neprospěch silné jednotné Evropy? Není snad Rusko mj. také evropskou zemí? EU bez Ruska si na skutečnou evropskou velmoc spíš jenom hraje. Jen aby jí nezůstala jen role hafana příležitostně vypouštěného, aby svým štěkotem ruskou velmoc obtěžoval a provokoval. A je normální, že tomu ostudně asistují trapní mediální šejdíři.

Žádné komentáře: