30 května, 2007

Chválabohu nechátrá

Dnes v Lidových novinách:

MOSKVA/PRAHA Doby, kdy obří ruský jaderný arzenál chátral, jsou nenávratně pryč.
· Nedávno Rusové spustili na vodu první jadernou ponorku od rozpadu SSSR.
· A včera úspěšně otestovali další moderní část svého jaderného arzenálu – mezikontinentální balistickou raketu RS-24.
· Prototyp nové balistické střely byl odpálen ve 12.20 hodin SELČ z Pleseckého kosmodromu na severu Ruska a za necelou hodinu hlásilo velení Ruských strategických raketových vojsk úspěšný zásah cíle na 5500 kilometrů vzdáleném poloostrově Kamčatka.
· Stručné prohlášení, které zkoušku ruské rakety provázelo, znělo zcela jasně: „RS-24 posiluje vojenský potenciál strategických vojsk překonat systémy protiraketové obrany.“
· Souvislost s plánem USA umístit části jejich protiraketové obrany do Česka a Polska potvrdil i ministr zahraničí Sergej Ivanov, když zdůraznil, že nová generace ruských balistických střel „pronikne jakýmkoliv štítem“.
· Rusové vyvíjejí na USA a Evropu velký tlak, aby od plánů na protiraketový „deštník“ ustoupily.
· Součástí této kampaně je zřejmě i včerejší článek prokremelského listu Izvestija, jehož autor tvrdí, že na radar v Česku mohou Rusové během 20 minut poslat až deset balistických raket s jadernými náložemi.
· Izvestija v souladu s rétorikou ruské generality a Kremlu tvrdí, že americký protiraketový systém je ve skutečnosti součástí dlouhodobého útočného plánu.

Rusko vyzkoušelo novou raketu. I kvůli radaru
30.května 2007, Lidové noviny
TOMÁŠ JENÍK


Bush nařídil zpřísněné sankce proti Sudánu, píše se dnes na jiném místě LN. Spolu s Británií chtějí uvalit embargo. Na bezbranné jsou přísní a ukazují svaly. S okupací Afghánistanu a Iráku, kam si odskočili udělat benzinku, už si nevědí rady, a tak při plnění harmonogramu provádění dobudování globálního amerického impéria to skřípe. Aby neztratili tvář úplně, mohli by z frustrace a v časové tísni podlehnout pokušení sáhnout k totálním nukleárním prostředkům. A tak je to dobrá zpráva, že ruský jaderný arsenál nechátrá, a že je Rusko schopno vytvořit protiváhu proti šíleným ambicím amerických neokonzervativců.

Československo bylo první na řadě v plnění nacistických cílů, bude Česko i první obětí v nepřípadné nové apokalypse? Naše hrdá servilní vláda se pro to může přetrhnout.

Žádné komentáře: