23 května, 2007

Chcete mít svou hlavu? Tak trpte!

Dnes v Lidových novinách:

Brněnský městský soud zamítl návrhy na předběžné opatření, jež minulý pátek podali otec chlapců Radek Coufal a prarodiče z matčiny strany.
· Prarodičům takovou žádost zákon neumožňuje a otec neprokázal, jak se o děti v poslední době staral a jak by se o ně staral dál, řekl místopředseda soudu Roman Kiš.
· Děti se do Klokánku dostaly, když jejich matku Kláru Mauerovou zatkla policie.
· Stejný soud bude rozhodovat i o tom, komu svěří děti do trvalé péče.
· Ondřej, jeho devítiletý bratr Jakub a jejich domnělá nevlastní sestra Anna žili s Mauerovou v rodinném domě v Kuřimi.
· Začátkem května našla policie v komoře domu nahého a svázaného Ondřeje a později vzala třicetiletou studentku sociální pedagogiky do vazby.
· Děti tehdy svěřil soud do péče Klokánku.
· Podle sociálních pracovníků hrozilo, že by je mohli týrat i ostatní členové rodiny.

Rodina neuspěla, Ondřej zůstane v Klokánku
Lidové noviny, 23.května 2007
ČTK


Ten nový seriál O týraném chlapci a přerostlé Aničce je zajímavý a nabírá obrátky. Všiml jsem si toho i já, který na seriály jinak vůbec nekoukám, ale nemohl jsem si nevšimnout, protože naopak bůhvíproč pravidelně koukám na televizní noviny a ten seriál se kupodivu vysílá rafinovaně přímo v jejich průběhu, což je pozoruhodná novinka. Zjišťuji, že ty nové herce vůbec neznám, protože jak už jsem řekl, na seriály normálně nekoukám. Ty scény s tím chlapečkem v díře jsou napínavé, ale nevím proč nejsou víc rozvinuté. Mohlo by to brzy diváka nudit a v té době by si začal chodit vařit kávu. Jinak zápletky skvěle postavené.
Poučení je nasnadě. Chlapeček se zřejmě protivil maminčině vůli, a tak maminka na něj uvalila embargo. Žádná čokoláda, žádné banány, pěkně jíst ze země a na potřebu se plazit do kýblu, a žádné ven. Protože koukám na ty televizní noviny tak mně to připomělo embargo uvalené na Kubu. Kuba nemá kliku jako týraný chlapeček, jehož trable náhodou včas odhalil soused, a tak trpí pod embargem už celé řady nespokojených tatínků kolem 40 let. Zvláštní je, že týraného chlapečka všichni litují, ale Kubánce nepolituje nikdo. Ještě se jim média vysmívají, že si nemohou koupit banánů kolik chtějí, a na toaletu chodí bůhví kam. Prý: Chcete mít svou hlavu?
Tak trpte!

Žádné komentáře: