26 května, 2006

Tajný koníček

Dnes v Lidových novinách:

Zatím neznámá síla se pokusila ovlivnit předvolební kampaň. Na veřejnosti se totiž objevily policejní odposlechy telefonních hovorů šéfa ODS Mirka Topolánka s jeho asistentem Markem Dalíkem z období vyšetřování tzv. případu Kořistka
· Občanští demokraté obviňují sociální demokraty. Hovoří o „řízeném úniku“ odposlechů s tím, že jde o „nehorázné zneužití bezpečnostních složek v předvolební kampani, které zásadním způsobem ohrožuje regulérnost parlamentních voleb“.
· Sociální demokraté ovšem tvrdí, že se zveřejněním odposlechů nemají nic společného.
· Během vyšetřování byly pořízeny desítky hodin odposlechů. Jeden z nich včera zveřejnil server aktuálně.cz s tím, že byl anonymně doručen do redakce ve středu večer a že nahrávky dostala i další média.
· Topolánek zveřejnění odposlechů označil za „politickou objednávku“. Naznačil, že objednavatelem byla ČSSD.


Unikly odposlechy šéfa ODS
26. května 2006
Petr Kolář, Jan Kubita, Lidové Noviny


Šmírování jiných je zajímavý koníček. Mohl by vyprávět Radar z MASHe, který rád pozoroval sestřičky ve sprše dírou ve stanu. Policie či tajné služby mají to štěstí, že mohou šmírování provozovat v rámci svého povolání. Obecně je podobná aktivita, nevím proč, spíš považována za nedůstojnou a nečestnou.
Zdá se, že dnes je hůř posuzován únik např. odposlechů, něž šmírování samotné. S tím se před volbami jakoby roztrhl pytel. Minulý týden uniklo až na internet dokonce 1989 případů šmírování bývalou Estébé.

Žádné komentáře: