30 května, 2006

Co s rozhodnutým voličem?

Dnes v Lidových novinách:

Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu tvrdí, že premiér omezoval činnost jeho útvaru
· Premiér Jiří Paroubek údajně ovlivňoval vyšetřování některých kauz, na kterých pracuje elitní Útvar pro odhalování organizovaného zločinu.
· Tvrdí to zpráva šéfa útvaru Jana Kubiceho, kterou včera projednával sněmovní branněbezpečnostní výbor.
· Podle Kubiceho pronikl organizovaný zločin do státní správy, konkrétně zmínil kauzy biolíh a podvod na státní podnik Čepro a vraždu podnikatele Františka Mrázka.
· „V poslední době došlo ze strany Policejního prezidia, ministerstva vnitra a předsedy vlády k určitým omezením činnosti útvaru. Domníváme se, že je vyvíjena snaha ovlivnit vyšetřování všech tří uvedených kauz,“ řekl včera Kubice.
· Premiér Paroubek včera řekl, že Kubiceho obvinění jsou nehorázná. „Jde o dlouho připravované spiknutí tohoto vysoce postaveného policejního důstojníka a některých představitelů ODS s cílem velmi zásadně zdiskreditovat moji osobu a zničit šance ČSSD na volební úspěch,“ uvedl Paroubek.
· Sněmovní branně-bezpečnostní výbor včera večer po několikahodinovém jednání konstatoval, že Kubiceho zpráva neobsahuje důkazy o politických tlacích na vyšetřování závažných kauz.
· Část zprávy ale podle poslanců obsahuje vážná podezření, která by policie měla nadále důsledně šetřit.

Policista obviňuje Paroubka
30. května 2006, Lidové noviny
ROBERT MALECKÝ VÁCLAV DRCHAL, PETR KOLÁŘ


Ve volbách nám jde o peníze a o moc, a tak musíme být zásadoví. Nesmíme polevit ani na minutu. Prorůstání zločinu s ČSSD musí být odhaleno, i kdyby zrovna nebylo před volbami. Že náhodou před volbami je, tím líp, je to skvělý předvolební tah.

Ale pozor! Hloubavý občan si může položit otázku: Začala ČSSD prorůstat teprve minulý týden? To by byla pěkně padlá na hlavu. Nebo už přerůstá dlouho? V tom případě proč místo řešení Kubice to prorůstání trpěl až do těch voleb?

Zeptáme se hloubavého občana. Co na to říkáte, občane?

Mně to nezajímá, já volím Paroubka. Ani nevím, kde ty Kubice leží.