14 května, 2006

Spřátelení neokolonizátoři

Dnes v Lidových novinách:

Česká republika žije stále ve stínu „sarajevského atentátu“ roku 1997
· O tom, co se vlastně stalo v roce 1997, pořád ještě více méně jen tušíme, než víme.
· Člověk nemusí být příznivcem spiknutí, aby nepochopil, že Václav Klaus byl tehdy odstaven od moci.
· Pokud to byla akce zahraničních tajných služeb dnes spřátelených zemí, což si někteří lidé stále myslí, pak to byla operace zbabraná a přinejlepším nedotažená.
· Komu a proč začal Václav Klaus tak vadit, že musel být „odejit“?
· Podle mytologie ODS byl klíčovou osobou celého „sarajevského atentátu“ právě Václav Havel. Seriózně to však dodnes nelze potvrdit ani vyvrátit, přes mnoho drobných detailů, které tuto tezi podporují.
· Souboj dvou Václavů se přenáší i do předvolební kampaně a bude hrát velkou roli i v době povolební.

Válka prezidentů
13. května 2006, Lidové noviny
Luboš Palata, redaktor LN


Pokud Václav Klaus byl v r.1997 odstaven akcí zahraničních tajných služeb dnes spřátelených zemí, pak to podle L.Palaty byla jen zbabraná a přinejmenším nedotažená operace. Ani ho nenapadne poukázat na nepřípustné zasahování do našich vnitřních záležitostí. Klaus začal někomu vadit a musel být "odejít", a podle mytologie ODS byl klíčovou osobou "sarajevského atentátu" Václav Havel. Toho si dnes spřátelené zahraničí už jednou vybralo jako hlavní figuru pro podvratnou činnost proti komunistickému režimu.
Je tomu třeba rozumět tak, že nucené "odejítí" vadících osob, nebo nastolení hodících se po letošních parlamentních volbách, bude výsledkem úspěšné nebo zbabrané operace zahraničních (dnes spřátelených) služeb, i když to bude navenek vypadat jako projev vůle voličů v demokratických volbách? Pak zřejmě nic neztrácí na aktuálnosti staré poučky, že dosazování loutkových vlád, oddaných imperialistickým (dnes spřáteleným) státům a zájmům jejich monopolů (dnes příjemcům našich lákavých investičních pobídek) patří k základním metodám neokolonialismu.

Žádné komentáře: