10 května, 2006

Radostně proti svým zájmům

Dnes v Lidových novinách:

Předvolební kampaň ČSSD vrcholí dalším mimořádně nevkusným gestem.
Viktor Kožený ”láká” občany na rovnou daň ODS.
· Po zavádějících bilboardech ODS minus, které řada zejména starších občanů pochopila jako skutečnou hrozbu ODS co se stane po volbách, přichází další strašák.
· ČSSD posunula hranice politické hrubosti a nevkusu zase o kus dál.
· Sociální demokraté postavili svoji kampaň na tom nejprimitivnějším co je v českém národě, závisti, strachu a zápecnictví.
· A říkají si, náš lid je závistivý, nepřejícný a hloupý. Vystrašíme je chudobou a popudíme proti milionářům.
· Koho nevystrašíme, toho koupíme státním příspěvkem úplně na cokoliv.
· Potřeba antikampaně a strašení napovídá vnímavému voliči, že za celých osm let vlády ČSSD zde není dost témat a úspěchů, kterými by mohla strana pokrýt své bilboardy.
· Lze jen doufat, že český národ vystaví při volbách účet všem stranám za jejich aktivitu, ne za strašení čímkoliv a kýmkoliv.

Proti milionářům a sociálním necitům
Lidové noviny 10. května 2006
Ad LN 4. 5.: Klaus kritizoval negativní kampaň
MUDr. Matija Šnuderl, msnud@centrum.cz


Chovatel má svým způsobem docela rád králíky, které pěstuje kvůli masu a kožešině, avšak nemíní jim poskytovat životní podmínky lepší, než je nezbytně nutné. To aby jeho zisk byl maximální.
Podobně je na tom každý zaměstnavatel se svými zaměstnanci. Nepříjemné je, že zaměstnanci bránící se prodávat svou kůži co nejlaciněji a žít na životním minimu (optimální stav z hlediska „chovatele“), jsou zároveň voliči v blížících se volbách.
Nestačí proto jen doufat spolu s MUDr.M.Šnuderlem, že každý takový volič potlačí svoji odpornou českou vlastnost primitivní závisti a strany hájící jeho zájmy (za posouvání hranice hrubosti a nevkus ad absurdum) pošle ve volbách k vodě. Vyžaduje to naopak přímo vědecky i umělecky propracované metody manipulace tak, aby vnímavý volič přijal aspoň dočasně za svůj vlastní zájem milionářů a sociálních necitů. Po volbách se může jít zase klouzat.

Žádné komentáře: