07 srpna, 2009

O co jde v říjnových volbách

Neviditelný pes dnes:

Politologové spekulují o tom, jaké dopady bude mít "Toskánsko", tedy zveřejnění fotek z Toskánska.
  • Na fotkách si užívají představitelé obou hlavních politických stran spolu s lobbisty a průmyslníky.
  • Politologové se shodují v tom, že na výsledek voleb to nebude mít žádný vliv.
  • Politologové mají pravděpodobně recht.
  • O výsledku voleb dnes nerozhodují občané, o výsledku voleb rozhodují fankluby.
  • Tedy lidé, kteří budou ty své podporovat za všech okolností.
  • Tyto lidi nemůže žádné Toskánsko rozházet.
  • Tím spíš ne, že se vlastně nic nestalo.
  • Že majitelé státu spolu pečou, že jejich spory jsou jen divadlo pro oklamání veřejnosti, to ví každý, kdo se o politiku zajímá.
Jaké dopady bude mít Toskána
Neviditelný pes , 7. srpna 2009
Aston
http://neviditelnypes.lidovky.cz/jake-dopady-bude-mit-toskana-d1p-/p_cirkus.asp?c=A090806_221855_p_cirkus_nef

Nacházíme se momentálně v režimu kapitalistické demokracie. Kdo vlastně v takovém režimu vládne? U neoficiálních mistrů světa v kapitalistické demokracii, USA, je prý tomu tak, že občanům je dovoleno volit úzkou skupinu politiků, kteří jsou přijatelní pro bankéře a korporativní magnáty. Forma vlády je pak republikánská nebo demokratická. Zlé jazyky se pošklebují, že v podstatě je to diktatura úzké skupiny superbohatých vlastníků majetku. Ti skrze kontrolu a vlastnictví bank vykonávají dominantní vliv na vládu, bez ohledu na to, která skupina politiků je právě u moci.

Pokud si to promítneme v současné éře globalizace na naše poměry, je tomu nejspíš tak, že občanům Česka je taky dovoleno volit úzkou skupinu politiků, kteří jsou přijatelní pro bankéře a korporativní magnáty USA či Západu, plus pro jakousi jejich obdobu u nás (prý se dnes Česku říká ČEZko). Forma koaliční vlády je pak založena na ODS nebo ČSSD.

Z toho plyne, že v našich volbách nejde o podstatu kapitalistické demokracie či o nějaké ideje, ale jen o to, jestli u "moci", přesněji u koryta, bude momentálně Topolánkova nebo Paroubkova parta politiků. V říjnu pak fankluby, jak praví pes Aston, rozhodnou vlastně pouze o tom, kdo si bude příště moci jezdit na Dalíkovu italskou, či nějakou obdobnou chalupu jinde.

Žádné komentáře: