14 července, 2008

A to se vyplatí

Dnes v Lidových novinách:

PRAHA Vláda Mirka Topolánka bude s největší pravděpodobností pokračovat i nadále v nezměněné podobě.
  • Neopustí ji zřejmě ani lidovecký předseda Jiří Čunek, ani ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.
  • Ten takovou možností vyhrožoval pro případ, že by špatně dopadl audit Čunkových financí, který si zadal u americké detektivní firmy Kroll.
  • Šéf zelených a vicepremiér Martin Bursík včera v České televizi oznámil, že už prostudoval pětistránkový závěr auditu.
  • Podle něj z jeho výsledků nevyplývá jediný důvod, proč by měli z vlády odcházet Čunek, Schwarzenberg, případně ostatní ministři za jeho stranu, což byla také jedna varianta.
  • Podobný postoj má i premiér Mirek Topolánek. „S vyjádřením Martina Bursíka souhlasím, nemám k tomu co dodat,“ uvedl předseda vlády.
Čunkův audit? Žádné důkazy
Lidové noviny, 14. července 2008
PETR KOLÁŘ
http://www.lidovky.cz/cunkuv-audit-zadne-dukazy-09r-/ln_noviny.asp?c=A080714_000006_ln_noviny_sko

Ani neříkejte, kolik ten audit stál. To by bylo, aby se za ty nekřesťanské peníze našly nějaké důkazy proti předsedovi křesťanů. Je logické, že ten audit se zadal Američanům, když v sázce je radar americký. Američané k tomu mají rozhodně blíž, než nějací nezůčastnění auditoři, neřkuli než nějaký postranní český soud.
Paroubek by si mohl odpustit jízlivé poznámky o čištění Čunka v bazénu Sava. Co je trocha špíny proti tomu, že neotřesená vláda má šanci pokračovat s americkým radarem, který nás spolehlivě uchrání před nebezpečími, která by nám vůbec nehrozila, kdyby tu radar nebyl. A to se přece vyplatí.

Žádné komentáře: