08 července, 2008

Paní Riceová na roztrhání

Dnes v Lidových novinách:

Smlouva umožňující výstavbu amerického radaru na českém území je již podepsána.
  • Úmluvu svými podpisy stvrdili americká ministryně zahraničí Condoleezza Riceová a její český protějšek Karel Schwarzenberg v Černínském paláci.
  • K tomu, aby dohoda začala platit, ji musí ještě schválit český parlament a podepsat prezident.
  • Ministryně označila smlouvu za prvek, který spojuje přátele čelící stejnému riziku.
Česko podepsalo s USA smlouvu o radaru
Lidové noviny, 8. července 2008
Lidovky.cz

Paní Riceová je na roztrhání a nemá snadný ministerský život, ale zvládá to s přehledem. Jestli jí v Praze ukazovali vystrčený prsteníček, tak doma v Americe ji dokonce činí spoluodpovědnou za sexuální zločiny.
Známá americká autorka Naomi Wolf včera v The Huffington Post v článku "Sex Crimes in the White House" uvádí, že Riceová nedávno řídila debatu na speciálním zasedání Rady bezpečnosti o sexuálním násilí jako zbrani ve válce, ač je sama v tomto typu zločinů namočena. Tato forma mučení vězňů byla odsouhlasena v Bílém domě bývalým ministrem obrany Rumsfeldem, viceprezidentem Cheneym a právě Riceovou. Sexuální zneužívání ve věznicích spravovaných Spojenými státy se stále stupňovalo, včetně anální sodomie.
V závěru článku se praví: "Just as sex criminals -- and the leaders who directed the use of rape and sexual abuse as a military strategy -- were tried and sentenced after the wars in Bosnia and Sierra Leone, so Americans must hold accountable those who committed, or authorized, sex crimes in US-operated prisons." Tak jako sexuální zločinci a lídři používající znásilňování a sexuální zneužívání jako vojenskou strategii byli souzeni za války v Bosně a Sierra Leone, tak i Američané odpovědní za obdobné věci v Američany spravovaných věznicích musí být pohnáni k zodpovědnosti. Soudí Naomi Wolf.
Doufejme, že než se tak stane, bude už s radarem definitivně ruka v rukávě.
http://www.huffingtonpost.com/naomi-wolf/sex-crimes-in-the-white-h_b_111221.html

Žádné komentáře: