05 července, 2008

Ládine, smiluj se

Dnes v Lidových novinách:

Když Usáma kdysi určil spravedlivou cenu ropy, znělo to jako utopie. Dnes stojí víc
  • PRAHA Další z hrozeb vyslovených nejhledanějším světovým teroristou Usámou bin Ládinem se naplnila. Světem však tentokrát neotřásá krvavý teroristický útok, ale dramaticky rostoucí cena ropy.
  • Barel ropy Brent včera na londýnské komoditní burze během jednoho dne zdražil o více než dva dolary na rekordních 146,34 dolaru.
  • Překročil tak hranici 144 dolarů, kterou právě bin Ládin už před deseti lety označil jako „spravedlivou cenu“. Řekl to v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Jazeera v roce 1998, kdy se cena jednoho barelu pohybovala kolem jedenácti dolarů.
  • Usámova předpověď
  • „Cena barelu by měla být 144 dolarů... Výkupem ropy za neoprávněně nízké ceny Američané okradli muslimy o 36 bilionů dolarů,“ řekl bin Ládin v době, kdy Západ platil za barel ropy jedenáct dolarů.
Ropa podle bin Ládina
Lidové noviny, 4. července 2008
FRANTIŠEK BOUC

U benzinových čerpadel v Americe probíhají večerní moditby hnutí The Prayer at the Pump Movement vedené adventistou sedmého dne Rocky Twymanem dožadující se boží intervence za snížení cen benzinu. Zatím jejich modlidby zůstaly nevyslyšené.
Viz včerejší Newser "Dear God: Please Lower Gas Prices!" http://www.newser.com/story/31637.html
Možná, že je to tím, že jsem ateista, ale snad by bylo lépe poprosit Bin Ládina aby se už nezlobil...

Žádné komentáře: