29 ledna, 2008

VeProspěcháři

Neviditelný pes dnes:

Firma se sídlem v Moskvě platila to nejdražší - billboardy

· Obávám se, že za financováním iniciativy Ne základnám stojí ruské tajné služby – napsal jsem nedávno

· A dokládal jsem to příklady z minulosti, kdy třeba KGB podporovala nekomunistické hnutí protestující proti instalaci amerických raket v západní Evropě v osmdesátých letech – raket, které měly být protiváhou obdobných střel sovětských, už před tím instalovaných.

· V Neviditelném psu (Kdo platí Ne základnám? Ne základnám, 26.1.2008) mi odpověděl koordinátor této iniciativy Petr Glivický.

· Na několika příkladech dokládal, jak členové této iniciativy sami ve svém volném čase dělají různé věci, jako třeba webové stránky a dvacetiminutové video.

· Taky připomněl, že na internetu vystavili průběžný účet příjmů a výdajů – ano, jsou tam příspěvky prostých lidí od dvacetikoruny až po několik tisíc.

· Ovšem pak se přiznal: deset billboardů dala iniciativě zdarma firma BigBoard Praha.

· Připomněl, že firma má dobročinnost ve svém programu – billboardy dává dalším neziskovým organizacím jako Registrované partnerství, Linka bezpečí, Proti vývozu zbraní, atd.

· Ovšem zapomněl dodat, že tahle firma sídlí mimo jiné v Moskvě a že jejím jediným akcionářem je neznámý dobrodinec v Lucembursku – jak napsali čtenáři v obsáhlé diskusi, která následovala.

· Mám ještě jednu otázku na pana Glivického: Kolik je mezi příznivci či členy vaší iniciativy bývalých československých důstojníků, kteří v minulosti hlídali v Brdech sovětské rakety? Nemyslím, že by dostávali penzi z Moskvy, ale spíš nostalgicky vzpomínají na staré časy.

RADAR: Kdo financuje iniciativu Ne základnám? První přiznání!

Neviditelný pes, 28. ledna 2008

Karel Pacner

Se svolením autora převzato z www.karelpacner.cz


Obávám se, že za financováním iniciativ VeProspěchZákladen stojí americká neoconská vláda, důvodně podezřelá z válečných zločinů, porušování ženevských dohod a lidských práv. VeProspěcháři dělají nejrůznější věci aby podrazili odpor a důvodné obavy velké většiny českého národa. Otázka zní, je podpora základen současných amerických vůdců neo-obdobou podpory nacismu v třicátých letech a jeho tažení za 1000 letou říši? A řeší současné Rusko podobnou hrozbu jako tehdy? Nepochybně ano, a není důvod předpokládat že to odflákne...


Žádné komentáře: