31 července, 2006

Dobrý pan prezident

Dnes v Lidových novinách:

Pane profesore, dne 27. července jsem si přečetl v LN Váš článek "Shluk buněk" není člověkem, kde velmi rezolutně odmítáte názory Marka Váchy, vysokoškolského učitele etiky, a zároveň i veto prezidenta Bushe.
  • Nejsem lékař, genetik ani biolog, pouze učitel angličtiny na jedné střední škole, přesto si dovolím nesouhlasit já s Vámi, a to v tom, jakým způsobem reagujete na slova pana Váchy.
  • Sám dobře víte, že tato problematika se stala nesmírně žhavým tématem v celém civilizovaném světě, a to jak pro zastánce, tak pro odpůrce výzkumu na embryonálních kmenových buňkách. Svět se i zde rozdělil na dva tábory.
  • Abych pravdu řekl, sám přesně nevím, na kterou stranu se postavit
  • O tom v tomto dopise však ani nejde.
  • Zaráží mě však, jakým způsobem hodnotíte veto pana prezidenta Bushe, který se rozhodl tak, jak se rozhodl.
  • Jak jste přišel na to, že se jedná o špatného prezidenta?
  • Velice mi to připomíná dobu před 20 a více roky, kdy zločinecká KSČ a veškeré další složky tzv. Národní fronty hodnotily tehdejšího prezidenta USA pana Ronalda Reagana. ….".neschopný herec, typický americký cowboy se sotva průměrným IQ, neoblíbený prezident - přestože byl zvolen 2x za sebou, špatný a líný politik atd." Pamatujete?
  • Vidíte pane profesore, a tento neschopný a podle kolaborantské KSČ nejhorší prezident v historii USA, de facto i de jure zlikvidoval Říši zla - SSSR takovým způsobem, že se z toho drtivá část komunistů dodnes nevzpamatovala. Obávám se, pane profesore, že mezi ně patříte i Vy.

    Nelíbí se mi hodnocení prezidenta Bushe
    30. července 2006
    Libor Polák, Nové Město nad Metují
    Ad LN 27. 7.: "Shluk buněk" není člověkem


    Pan čitel učí, že pan prezident Reagan zlikvidoval říši zla SSSR (tak vidíte, že to byl pan nejhorší prezident!). Ale jak z toho vyplývá panu učiteli Liboru Novákovi, který není lékař, genetik ani biolog, nýbrž pouze učitel angličtiny nad Metují, že pan prezident Bush rozhodl správně ve věci shluku buněk, a že je tedy dobrým panem prezidentem? Asi to bude tím, že když nějaký pan americký prezident se rozhodne tak, jak jak se rozhodne, tak má vždycky pravdu. Nějaká ta říše či zemička při tom zpravidla padne.