10 července, 2006

Žádný strach z referenda 2

Dnes v Lidových novinách:

Jak známo, o umístění cizích vojsk, tedy i případné americké základny, rozhoduje výlučně parlament.
· Názory jednotlivých parlamentních stran na souhlas či nesouhlas nejsou až tak důležité a při současném složení Poslanecké sněmovny si troufám tvrdit, že bude jasně vysloveno ano pro základnu.
· Ohánět se proto referendem, brát si na pomoc „psychiku národa“, jak říká předseda ČSSD Paroubek, je v dnešním politickém chaosu, na kterém má více než lví podíl, nejenom nepatřičné, ale působí to jako výsměch všem normálním lidem.
· To, že nejsme schopni se domluvit, abychom před světem, ale i před sebou samými nevypadali jako šašci, je mnohem, mnohem závažnější a měli bychom se nad sebou velmi rychle zamyslet a něco rozumného s tím udělat.
· Ukažme světu, že víme, kam patříme
· Americké základně v Česku je třeba říci ano, a to velmi rychle.
· Přínos takového rozhodnutí vysoce převyšuje i případná rizika, která takové rozhodnutí pochopitelně přináší.
· Prosím využijme této šance a dokažme světu i sobě, že víme, kam patříme.

Americké základně v Česku je třeba říci ano
10. července 2006, Lidové noviny
Richard Sequens, senátor (nezávislý za US-DEU)



Nebojme se referenda, pokud bude pro normální lidi. Nenormální lidi lze normálně těžko rozeznat od těch normálních, protože mívají spoustu shodných znaků. V případě referenda je však rozlišení nasnadě. Nenormální jsou ti kteří budou hlasovat proti americké základně v Česku. Jejich hlasy se škrtnou. Naší američtí přátelé zajisté ocení, že pro jejich ušlechtilý záměr je rovná stovka procent hlasů všech normálních Čechů. Možná k nám pak rádi přesunou třeba i základnu Guantánamo, nebo asponˇ část jejího osazenstva. Normálně.