27 dubna, 2006

Vytloukání kapitálu

Dnes v Lidových novinách:

Můžeme se přít, jestli komunistického poslance Jiřího Dolejše napadli spíše stalinisté, náhodně jdoucí antikomunističtí ožralové anebo Vítězslav Jandák, který vyhrožuje: volte mě, jinak dostanete přes držku.
· Neměli bychom ale diskutovat, zda útok odsoudit, či neodsoudit. Zmlácen byl zákonodárce a zákonodárci se nemlátí. Když pro nic jiného, tak aspoň z respektu k těm, kteří je zvolili.
· Přesto byli dva poslanci Občanské demokratické strany proti, když sněmovna útok oficiálně odsuzovala. Jeden z nich, Marek Benda, vidí ve střízlivém pětiřádkovém usnesení poslanců předvolební propagandu sociální demokracie, která text navrhovala.

Kopance
27. dubna 2006, Lidové noviny
BOB FLIEDR

Dnes i v Neviditelném psovi:

Pokopaný poslanec Jiří Dolejš se stane na pár dní tématem, ke kterému se bude kde kdo vyjadřovat, nevyhnu se ani já.
· Dalo se čekat, že komunisté budou z případu vytloukat kapitál.
· Dolejšův soudruh Kováčik řekl kupříkladu, že pokud společnost bude tolerovat výrobu triček "zabij komunistu, posílíš mír", může být příště napaden kterýkoli politik. Slova jako "společnost" a "tolerovat" je třeba přeložit jako cenzura - a nedotknutelnost komunistů.
· Takže, nejen že neprojde zákaz komunistických symbolů a zákaz názvu strany, která kradla a vraždila, naopak, na stole bude požadavek její zvýšené ochrany?

Blbé tričko, horší nápad
27. dubna 2006
Aston


Poslanec Benda zřejmě udělal chybu. Když už na to nepřišel dřív sám, měl by si snad aspoň teď honem namalovat (pravé) oko na modro a bradu na červeno a nahlásit přepadení od stalinistů. Jednak by tím komunistům vypálil rybník dřív než oni vytlučou kapitál z Dolejše, navíc by na základě svého přepadení zcela logicky mohl požadovat nejen zákaz komunistických symbolů a názvu strany, ale zakázání té nepolepšitelné partaje celé. Dřív než vyhraje volby.

Žádné komentáře: